Snelle Mexicaanse tomatensoep met geroosterde paprika

Roosteren, pureren en genieten!

snelle mexicaanse tomatensoep
Monique van Loon

Soep is elke dag van de week een goed idee. Je kunt er alle kanten mee op, al je restjes uit de koelkast gebruiken en het zo uitgebreid en gevuld als je zelf wil maken. Deze Mexicaanse tomatensoep van Monique van Loon maak je grotendeels in de oven en kun je zo in de blender of keukenmachine doen. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 - 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
2

puntpaprika's

500 g

trostomaten

1

rode ui

1 tl.

Mexicaanse kruidenmix

500 mL

tomatenpassata of groentebouillon

1

bosje koriander


Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika's, de kroontjes van de tomaten en de schil van de ui. Snijd alles in grove stukken en meng met 1-2 eetlepels olijfolie en de Mexicaanse kruidenmix. Verdeel over een ovenschaal en rooster 20-25 minuten in de oven, tot de groenten zacht zijn. 
  2. Doe de groenten met de helft van de passata of bouillon in een blender of keukenmachine. Mix tot een gladde soep en voeg eventueel extra passata of bouillon toe. 
  3. Garneer de soep met koriander.

Ook lekker met verkruimelde tortillachips, crème fraîche en geraspte cheddar.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega