Makkelijke bruschetta's met tomaat, knoflook en basilicum
Makkelijk, snel en superlekker!
Het ideale borrelhapje? Bruschetta, without a doubt! Dit recept van Delish is alles wat je nodig hebt. Het is makkelijk en snel gemaakt, met alleen maar verse ingrediënten. Gebruik de beste olijfolie die je in de kast hebt staan en het liefst een net-wat-betere-balsamico-dan-de-standaard-fles.
Bron: delish
extra vierge olijfolie
tenen knoflook, dungesneden
grote, rijpe tomaten in kleine blokjes
bosje verse basilicum, alleen de blaadjes, in dunne reepjes
balsamico azijn
zeezout
snufje chili flakes
groot stokbrood, in plakken van 1 cm gesneden
extra vierge olijfolie
tenen knoflook, gehalveerd
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook goudbruin, 2 tot 4 minuten. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Meng in een grote kom de tomaten met de basilicum, azijn, zout en chili flakes. Voeg de knoflook met de olie uit de pan toe en meng goed. Laat ten minste 30 minuten marineren.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180-200 graden. Besmeer het brood aan beide kanten met olijfolie en leg op een bakplaat met bakpapier. Rooster het brood 10-15 minuten goudbruin en keer halverwege. Laat 5 minuten afkoelen, wrijf de bovenkantjes in met de gehalveerde knoflook.
- Lepel de tomaten op het brood vlak voor je het serveert.
Kan je niet zonder kaas? We feel you. Voeg eventueel wat verse ricotta toe, gescheurde mozzarella of de queen of cheese: burrata!