Vegetarische salade met geroosterde pompoen, parelcouscous en feta

Lekker tijdens de lunch en als avondeten!

butternut squash and feta couscous salad
Martin PooleGetty Images

Deze salade met geroosterde pompoen en feta is vega, gezond, makkelijk en bomvol smaak. En je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 - 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
500 g

pompoen in blokjes

1 tl.

gemalen komijn

150 g

parekcouscous

4 el.

korianderblaadjes 

4 el.

platte peterselie 

3

bosui

50 g

hazelnoten

75 g

feta

1 tl.

citroenrasp

300 g

kikkererwten in blik

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de pompoenblokjes met de komijn, een snuf zout en 2 eetlepels olijfolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal. Rooster in 25 minuten gaar. 
  2. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af en doe in een grote schaal of kom.  
  3. Hak de kruiden fijn, snijd de bosui in ringetjes, hak de hazelnoten groof en verbrokkel de feta. Meng de parelcouscous met 2 eetlepels olijfolie, de kruiden, bosui, hazelnoten, feta en citroenrasp. Breng op smaak met zwarte peper. 
  4. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en giet af. Meng de pompoen en kikkererwten door de parelcouscous. 

Ook lekker met gewelde rozijntjes of granaatappelpitjes. 

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder