Supersnelle Toscaanse panzanella (Italiaanse broodsalade met tomaat)

Volgens traditioneel recept uit De Zilveren Lepel - Classics.

recepten uit de zilveren lepel
Haarala Hamilton

Panzanella, een landelijke salade op basis van licht oudbakken brood, tomaten en olijfolie, is typerend voor de keuken van Toscane en de rest van Midden-Italië. Deze salade uit de boerenkeuken is klaar zonder dat je iets hoeft te koken, dus hij is heel geschikt voor in de zomer en kan gemakkelijk worden voorbereid; als je hem een paar uur laat rusten wordt hij zelfs nog lekkerder, omdat het brood het tomatensap en de olie opzuigt. De smaak wordt nog rijker als je rauwe uienringen en zwarte olijven toevoegt.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Totale Tijd: 0 uur 10 minuten
Ingrediënten
8

sneetjes zelfgebakken of boerenwitbrood, korst verwijderd

10

tot 15 blaadjes basilicum, in flinters gescheurd

Extra vergine olijfolie, om te besprenkelen

4

stevige tomaten, ontveld, in blokjes

Zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
  1. Scheur het brood in stukjes en laat ze een paar minuten weken in koud water; druk het vocht eruit en doe ze in een slakom. Bestrooi ze met wat zout en peper, strooi het basilicum erover en besprenkel ze royaal met olie.
  2. Schep de stukjes brood om met twee vorken zodat ze verkruimelen en voeg de blokjes tomaat toe.
de zilveren lepel   classic cover
De Zilveren Lepel - Classic

De Zilveren Lepel - Classic
Spectrum
€ 49,99

KOOP DE ZILVEREN LEPEL - CLASSIC HIER

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder