Koolhydraatarme courgettechips uit de oven of Airfryer

Lekker én verantwoord!

Afhankelijk van de dikte van de courgetteplakjes moeten de chips langer of korter in de oven. Check ze voor de zekerheid na een uur, al zullen ze waarschijnlijk wel langer moeten drogen. Heb je een mandoline? Gebruik die dan sowieso! 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Kooktijd: 1 uur 40 minuten
Totale Tijd: 1 uur 50 minuten
Ingrediënten
2

courgettes, in hele dunne plakjes

1 el.

extra vierge olijfolie

1 el.

kruidenmix naar smaak

1 tl.

gedroogde oregano

Bereidingswijze
Voor de oven:
  1. Verwarm je oven voor op 225 graden. Vet een of twee grote bakplaten in met olie en droog de courgetteplakjes met keukenpapier. 
  2. Meng de courgette in een kom met de olijfolie, kruiden, zout en peper. Verdeel in een enkele laag over de bakplaat of platen.
  3. Bak de courgettechips in 1 uur en 20 minuten krokant. Check na een uur hoe ver ze zijn. Laat tot kamertemperatuur afkoelen. 
Voor de Airfryer:
  1. Verwarm de Airfryer voor op 175 graden. Vet het mandje in met olie of bakspray en droog de courgetteplakjes met keukenpapier. 
  2. Laat de olijfolie weg. Meng de courgette met de kruiden, zout en peper. Verdeel in een enkele laag over de bodem van het mandje (een beetje overlap is prima). 
  3. Bak de courgettechips 6 minuten in de Airfryer, draai ze om en bak nog 6 minuten. Bak de resterende courgettechips op dezelfde manier. Schud het mandje af en toe. Laat tot kamertemperatuur afkoelen. 
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega