Eenpersoonsgerecht: vegan zoete-aardappelcurry met rijst

Ideaal voor als je voor jezelf kookt!

zoete aardappelcurry met rijst
Westend61Getty Images

In de categorie goddelijke eenpersoonsgerechten: vegan zoete-aardappelcurry met rijst. Super easy, super snel, super cheap! En ja, óók superlekker. Ideaal dus voor een avondje me-time op de bank.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1 portie
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
1

kopje rijst

1

ui

10

takjes verse koriander

1 el.

currypasta

1

zoete aardappel

1

kleine winterwortel

100 mL

kokendheet water

200 mL

kokosmelk

1

handje amandelen

1

limoen

Bereidingswijze
  1. Kook de rijst volgens de verpakking gaar.Verwijder de schil van de ui en snipper. Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Fruit hierin de ui.
  2. Verwijder de blaadjes van de koriander. Leg de blaadjes apart en hak de steeltjes fijn. Voeg toe aan de ui en fruit mee. Voeg de currypasta toe en bak mee.
  3. Schil de zoete aardappel en wortel. Snijd in gelijke stukjes en voeg toe aan de currypasta. Bak vijf minuten mee.
  4. Voeg het water en de kokosmelk toe aan de groenten. Doe de deksel op de pan en laat in ongeveer 20-25 minuten gaar pruttelen. Hak ondertussen de korianderblaadjes en de amandelen grof.
  5. Roer de amandelen door de curry. Serveer de curry met de rijst, de koriander en het limoenpartje.


This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder