Het recept voor pasta pesto van sterrenchef Massimo Bottura

En het geheime ingrediënt is...

trofie pasta with parsley walnut pesto
Thomas BarwickGetty Images

Massimo Bottura: wie zijn naam hoort spitst waarschijnlijk direct zijn oren. De chef van het voormalig beste restaurant ter wereld Osteria Francescana in Modena, Italië staat bekend om zijn passie voor regionale producten en het heruitvinden van klassiekers uit de Italiaanse keuken. 

ELLE Eten sprak hem tijdens een bijzondere online masterclass, waarin hij zijn versie van pasta pesto deelde. We wisten het recept te ontfutselen, dat toch wel een tikje anders is dan hoe wij het gewend zijn. Zo gebruikt hij niet alleen basilicum, maar ook munt en peterselie, gaat er koud water door de pesto én gebruikt hij geen pijnboompitten - een overblijfsel uit de coronacrisis, waarin pijnboompitten simpelweg te duur werden. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
1

teentje knoflook, gepeld

50 g

broodkruim

100 g

verse basilicum

10 g

muntblaadjes

10 g

peterselieblaadjes

150 g

geraspte Parmezaanse kaas (het liefst 24 of 32 maanden gerijpt)

70 g

extra vergine olijfolie (bij voorkeur 3 uur gekoeld)

30 g

koud water

400 g

fusili

Optioneel: citroenrasp

Bereidingswijze
  1. Plet het knoflookteentje met een mes en voeg het toe aan de broodkruimels, basilicum, munt, peterselie en parmezaanse kaas, houd 6 lepels kaas apart om het bord af te werken. Voeg de extra vergine olijfolie en koud water toe en mix het geheel in een keukenrobot totdat de saus glad is.
  2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking (al dente) in gezouten kokend water. Bewaar een kopje kookvocht. 
  3. Giet de pasta af zonder te spoelen, doe de pesto in een kom of in de pan waarin de pasta werd gekookt, voeg de pasta toe en meng hem met de saus. Als de pasta te droog lijkt, voeg dan wat van het kookvocht toe om hem wat romiger te maken. 
  4. Werk het gerecht af met wat Parmigiano Reggiano en, naar keuze, met citroenrasp. 

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder