Het makkelijkste borrelhapje: oeuf mayo
Makkelijker wordt het niet. En lekker dat het is!

Ann_ZhuravlevaGetty Images
Er zijn van die dagen dat je geen zin hebt om uren in de keuken te staan, maar het liefst wel geniet van een lekker borrelhapje. Oeuf mayo is dan het antwoord, want niets zo makkelijk als een ei koken en heel veel meer hoef je er verder niet voor te doen!
Je kunt de eitjes met alleen een klodder mayo eten, maar ze worden nog lekkerder als je ze aankleedt met bijvoorbeeld viseitjes, een stukje ansjovis, verse kruiden of een stukje Iberico ham.
Porties:
4
porties
Totale Tijd:
0
uur
15
minuten
Ingrediënten
Voor de oeufs mayo
6
Eieren
6
el.
Franse mayonaise
Ter garnering (opties)
Verse kruiden als dille, peterselie, bieslook en kervel
Viseitjes
Ansjovis
Gerookt paprikapoeder
Iberico ham
Bereidingswijze
- Kook de eieren 6-8 minuten in kokend water. Laat ze schrikken onder de koude kraan en laat volledig afkoelen.
- Pel de eieren en halveer ze (voorzichtig) in de lengte. Leg ze met de bolle kant naar beneden op een bord. Lepel of spuit de mayonaise op elke helft: er mag een flinke klodder opzitten - meer dan je misschien denkt.
- Eet de oeuf mayo gewoon zo of garneer met je favoriete toppings.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
Volg ELLE Eten op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io