Gezond recept: spruitjessalade met geitenkaas en walnoten
Bitter, zoet, hartig en fris tegelijk: deze salade vindt iedereen lekker!

Claudia TotirGetty Images
Op zoek naar een gezond recept met spruitjes? Look no further, want deze spruitjessalade met walnoten en geitenkaas is all you ever wished for. Bitter, zoet, hartig en fris tegelijk. En denk niet dat je niet van spruitjes houdt, want in deze salade vindt iedereen ze lekker!
Dit recept verscheen eerder bij Women's Health
Porties:
2
Totale Tijd:
0
uur
10
minuten
Ingrediënten
200
g
spruitjes, het liefst grote
1
tl.
gladde mosterd
1
tl.
honing
1
tl.
(appel)azijn
3
el.
milde olijfolie
1/2
citroen
1
klein sjalotje
50
g
geitenkaas
50
g
walnoten, geroosterd
Bereidingswijze
- Snijd ongeveer een derde van de kontjes van de spruitjes. Verwijder de buitenste blaadjes en haal de blaadjes los. Snijd eventueel bij aan de onderkant als ze vast blijven zitten.
- Meng de mosterd met de honing en azijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg al roerend of kloppend met een garde de olijfolie toe tot de dressing goed gemengd is. Proef en breng eventueel op smaak met een beetje citroensap, extra zout of peper.
- Verwijder de schil van het sjalotje en hak fijn. Meng door de dressing. Meng de spruitjes met voldoende dressing zodat alle blaadjes bedekt zijn met een dun laagje dressing, maar niet doordrenkt.
- Verbrokkel de geitenkaas en meng door de salade. Hak de walnoten grof en meng ook door de salade. Garneer met citroenrasp naar smaak. Enjoy!
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io