Brood bakken: recept voor pain de campagne

Een zalig brood met nootachtige smaak.

pain de campagne
SIMONE VAN DEN BERG

Zelf brood bakken? Met dit recept voor pain de campagne uit de Broodbijbel scoor je gegarandeerd succes! Een heerlijk brood met krokante korst en nootachtige smaak door de toevoeging van roggemeel. 

Dit recept is voor 2 broden of 1 groot brood

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Voorbereidingstijd: 14 uur 15 minuten
Kooktijd: 2 uur 50 minuten
Totale Tijd: 17 uur 5 minuten
Ingrediënten
Voor het deeg
425 g

farine de tradition Française

75 g

roggemeel

350 g

water

125 g

tarwedesem

3 g

verse gist

9 g

zout

Verder nodig

roggebloem

strooibloem

Bereidingswijze
  1. Kneed van alle ingrediënten een goed afgekneed deeg. Leg het deeg in een plastic kom, dek het af met plasticfolie en laat 60 minuten rijzen. 
  2. Laat het deeg 12 uur rijzen bij 3 °C. 
  3. Laat het deeg 60 minuten op kamertemperatuur komen. 
  4. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en punt het op (blz. 70). Laat 45 minuten rijzen. 
  5. Punt het deeg nogmaals op en leg het op een met roggebloem bestrooid deegkleedje. Laat 60 minuten rijzen. 
  6. Leg de ovensteen ruim van tevoren in de oven en verwarm de oven voor op 250 °C. 
  7. Schuif het deeg voorzichtig op een plankje, bestrooi met roggebloem en snijd de punten twee keer schuin in. Als de ovensteen goed heet is, schuif je het brood in de oven, direct op de steen. Verlaag de oventemperatuur naar 240 °C en bak het brood 35 minuten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Brood bakken