Recept voor Lavash: zachte flatbreads uit Armenië

Je favoriete met(ze)gezel bij de borrel of om een curry mee op te slurpen.

lavash flatbreads
SIMONE VAN DEN BERG

Ook zo gek op flatbread? Dit recept voor Lavash komt uit de Broodbijbel. Lavash is een type platbrood veel wordt gegeten in landen als Armenië, Turkije, Georgië en Iran, maar ook in het Westen steeds populairder wordt. Wij vinden het heerlijk met wat za'atar erover gesprenkeld, maar ook met wat knoflookolie of gewoon zo zijn ze superlekker. Leuk ook om een keer te maken, zeker als je nog niet zo vaak brood hebt gemaakt. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 5 porties
Totale Tijd: 0 uur 25 minuten
Ingrediënten
Voor het deeg
170 g

tarwebloem

60 g

fijn volkorenmeel

125 g

water

5 g

verse gist

50 g

Griekse yoghurt

3 g

zout

Verder nodig

rijstebloem

50 g

melk

50 g

losgeklutst ei 

sesamzaad, ter decoratie

Bereidingswijze
  1. Kneed van alle ingrediënten een goed afgekneed deeg. Verdeel het deeg in 5 bolletjes en bol ze op (blz. 64). 
  2. Bestrooi het aanrecht met rijstebloem en leg de deegbollen erop. Rol de bollen plat en probeer ze met je handpalmen nog verder uit elkaar te trekken tot mooie dunne plakken. Laat de plakken 10 minuten rusten onder een vochtige theedoek. 
  3. Leg de ovensteen ruim van tevoren in de oven en verwarm de oven voor op 240 °C. 
  4. Meng het ei met de melk. Bestrijk het deeg licht met het melk-eimengsel en bestrooi met het sesamzaad. Als de ovensteen goed heet is, schuif je het brood in de oven, direct op de steen. Bak het brood 5 tot 6 minuten.

Extra lekker met homemade hummus erbij!  

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Brood bakken