Vegetarische gnocchi met verse doperwten, pesto en burrata

DIT WIL JE MAKEN 🤤💚

gnocchi met verse doperwten, pesto en burrata
Liselotte Legebeke

ELLE Eten's Liselotte maakte dit recept en wist meteen: dit is een hit. Zo simpel, zo fris en toch zo vol van smaak. En ja, het staat ook nog eens in een handomdraai op tafel. 

Sommige supermarkten verkopen tegenwoordig burratini: kleine 1-persoons burrata'tjes. Ideaal - en het ziet er nog schattig uit ook! 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1
Totale Tijd: 0 uur 15 minuten
Ingrediënten
100 g

verse doperwten (of uit de diepvries)

1 1/2 el.

verse pesto

1/2 tl.

citroensap

1/2 tl.

citroenrasp 

200 g

gnocchi

1

handje rucola

1

burratini (of 1/2 burrata)

1 el.

extra vierge olijfolie

Bereidingswijze
  1. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de doperwten 2 minuten zodat ze net gaar zijn.
  2. Haal de doperwten met een schuimspaan uit het water en doe ze in een schaaltje. Prak de doperwten grof en meng met de pesto, het citroensap en de citroenrasp. Zet apart.
  3. Kook de gnocchi in de pan met water tot ze boven beginnen te drijven. Dat is het teken dat ze gaar zijn. Bewaar een beetje van het kookvocht en giet de gnocchi af.
  4. Doe de doperwtenpesto in de gnocchipan en voeg een scheutje kookvocht toe. Voeg de gnocchi toe, meng goed en breng op smaak met zwarte peper.
  5. Verdeel de rucola over een diep bord en leg hierop de gnocchi en burratini. Besprenkel met de olijfolie, zeezout en zwarte peper.

 De citroenrasp maakt dit gerecht nog zoveel lekkerder, dus sla het niet over! 

[poll id='381f68b1-a0d8-44fe-8139-a78cf406f7ca_c477773aed8cb' type='text' question='Hou jij van burrata?' answer1='Jaaaaa!' answer2='LOVE IT!']
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega