Maïsbroodjes met bieten-appelsalade en snelle chili-tomatenjam

Een typisch Australisch brunchgerecht!

maisbroodjes met snelle chili tomatenjam en bietensalade
Philips

In Australië zijn ze gek op brunchen en pakken ze geregeld uit met de lekkerste gerechten. Deze maïsbroodjes met chili-tomatenjam en bietensalade zijn favoriet bij menig Aussie. In elk zaakje waar je komt zie je ze op de kaart, gemaakt van verse maïskorrels en geserveerd met een friszure bietensalade. 

De zoet-pittige chili-tomatenjam is verslavend lekker en maak je het liefst in grotere porties. Even wat glazen potjes steriliseren en voor je het weet heb je een flinke voorraad chili-tomatenjam. Lekker bij deze maïsbroodjes, maar ook op brood met oude kaas, op zuurdesemtoast of bij geroosterd vlees en vis. 

Normaliter bak je de broodjes in de oven, maar wij gaven ze een twist door ze in de Airfryer te bereiden. Zo lekker! 

Over de Philips Airfryer

Nog niet bekend met de Philips Airfryer? Deze handige alleskunner is dé keukengadget die je kunt gebruiken om mee te frituren, maar ook bakken, koken, grillen en braden. Een stuk meer dan je misschien wel denkt. En dat op basis van hete lucht en in relatief korte tijd. Hierdoor heb je bijvoorbeeld tot 90% minder vet nodig om de lekkerste snacks krokant te maken. Goed voor je portemonnee én gezondheid. 

De Airfryer XXL maakt net als zijn voorgangers gebruik van de speciale Rapid Air technologie, waardoor de Airfryer én sneller opwarmt en je eten gelijkmatig wordt bereid. Daarbij zit er een warmhoudfunctie op, waarmee je je eten ook als het al klaar is warm kunt houden op de ideale temperatuur. Zo heb jij nog de tijd om een lekker drankje in te schenken, zonder dat het eten gelijk afkoelt.  

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
500 g

rijpe trostomaten

1

ui

1

teen knoflook

1

Spaanse peper

4 el.

suiker

1 tl.

appelazijn

300 g

maïs (uit blik of van 2 kolven)

2

medium eieren, los geklutst

50 g

bloem

1 tl.

bakpoeder

1 tl.

gemalen korianderzaad

1/2

jalepeñopeper

1

Granny Smith appel

1

gekookte biet

1 tl.

citroensap 

1

bosui

Ter garnering: 2 el korianderblaadjes, grof gehakt

zonnebloemolie om in te bakken

Philips Airfryer XXL Bakaccessoire HD9952/00 of een ovenschaaltje

Bereidingswijze
  1. Begin met de chili-tomatenjam. Zet het bakaccessoire in de Airfryer en snij de ui, knoflook, rode peper fijn. 
  2. Verwijder de kroontjes van de tomaten en rasp het vruchtvlees grof. Doe een scheutje olie in het bakaccessoire en fruit de ui, knoflook, rode peper en tomaat aan in de Airfryer voor 8 minuten op 200 graden.
  3. Voeg de suiker en azijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Proef en laat afkoelen.
  4. Meng de maïs met de eieren, bloem, bakpoeder, korianderzaad en een snuf zout. Snijd de jalepeñopeper fijn en voeg naar smaak toe aan het maïsmengsel. Vet muffinvormpjes in met olie en verdeel hier het maïsmengsel over. Bak de maïsbroodjes in 15 minuten op 160 graden in de Airfryermand goudbruin en gaar. 
  5. Verwijder tussendoor het klokhuis van de appel. Snijd de appel en biet in gelijke blokjes en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng door de appel-bietsalade. 
  6. Serveer de maïsbroodjes met de salade, jam en korianderblaadjes.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder