Surinaamse huzarensalade van London Loy
Old school, but só good!

Huzarensalade is echt een old school klassieker, niet alleen in de Nederlandse maar ook in de Surinaamse keuken. London Loy gaf er zijn eigen draai aan en het resultaat is een heerlijke frisse huzarensalade met bietjes, augurk en toast.
Dit recept is afkomstig uit Mijn Recepten, het gloednieuwe kookboek van London Loy.
verse (ongekookte) rode bieten
verse maiskolf, bladeren verwijderd
grote kruimige aardappel, in blokjes
Madame-Jeanette olie (of andere chili olie)
zout en peper naar smaak
mayonaise
appel (bijv. Granny Smith), in blokjes van 1 cm
Amsterdamse uitjes, fijngehakt
augurken, fijngehakt
kwark
platte peterselie, fijngehakt
bieslook, fijngehakt
lente-ui, in fijne ringen
ijsbergsla, om te serveren
optioneel: hardgekookte eieren, om te serveren
aluminiumfolie, bakplaat
- Verwarm de oven voor op 185 °C. Was de bieten, dep ze droog en verpak ze losjes in aluminiumfolie. Pof de bieten op de bakplaat ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.
- Verpak de maiskolf in aluminiumfolie en pof de laatste 30 minuten mee met de bieten.
- Week de aardappelblokjes 10 minuten in koud water en spoel ze daarna goed af. Meng ze met de Madame-Jeanette olie en breng op smaak met zout en peper. Doe ze in een ovenschaal en rooster ze de laatste 7 minuten mee in de oven. Neem de bieten, mais en aardappelblokjes uit de oven en laat even afkoelen.
- Snijd de mais van de kolf. Verwijder de schillen van de bieten. Als het goed is kun je ze er zo vanaf wrijven. Snijd 2 bieten in blokjes en pureer de overige bieten met de mayonaise.
- Meng de bieten met de mais, aardappel- blokjes, bietenmayonaise, appelblokjes, Amsterdamse uitjes, augurk en de kwark. Roer de peterselie, bieslook en de lente-ui erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en serveer met het brood en de eieren.
Dit recept is afkomstig uit Mijn Recepten, het gloednieuwe kookboek van London Loy.
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!