Surinaamse huzarensalade van London Loy

Old school, but só good!

surinaamse huzarensalade van london loy
Stacii Samidin

Huzarensalade is echt een old school klassieker, niet alleen in de Nederlandse maar ook in de Surinaamse keuken. London Loy gaf er zijn eigen draai aan en het resultaat is een heerlijke frisse huzarensalade met bietjes, augurk en toast. 

Dit recept is afkomstig uit Mijn Recepten, het gloednieuwe kookboek van London Loy. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Voorbereidingstijd: 1 uur 0 minuten
Kooktijd: 0 uur 20 minuten
Totale Tijd: 1 uur 20 minuten
Ingrediënten
5

verse (ongekookte) rode bieten 

1

verse maiskolf, bladeren verwijderd

1

grote kruimige aardappel, in blokjes

1 el.

Madame-Jeanette olie (of andere chili olie)

zout en peper naar smaak

1 el.

mayonaise

1/2

appel (bijv. Granny Smith), in blokjes van 1 cm

2 el.

Amsterdamse uitjes, fijngehakt 

3

augurken, fijngehakt

2 el.

kwark

1 el.

platte peterselie, fijngehakt

1 el.

bieslook, fijngehakt

1

lente-ui, in fijne ringen

ijsbergsla, om te serveren

4

optioneel: hardgekookte eieren, om te serveren

aluminiumfolie, bakplaat

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 185 °C. Was de bieten, dep ze droog en verpak ze losjes in aluminiumfolie. Pof de bieten op de bakplaat ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.
  2. Verpak de maiskolf in aluminiumfolie en pof de laatste 30 minuten mee met de bieten.
  3. Week de aardappelblokjes 10 minuten in koud water en spoel ze daarna goed af. Meng ze met de Madame-Jeanette olie en breng op smaak met zout en peper. Doe ze in een ovenschaal en rooster ze de laatste 7 minuten mee in de oven. Neem de bieten, mais en aardappelblokjes uit de oven en laat even afkoelen.
  4. Snijd de mais van de kolf. Verwijder de schillen van de bieten. Als het goed is kun je ze er zo vanaf wrijven. Snijd 2 bieten in blokjes en pureer de overige bieten met de mayonaise.
  5. Meng de bieten met de mais, aardappel- blokjes, bietenmayonaise, appelblokjes, Amsterdamse uitjes, augurk en de kwark. Roer de peterselie, bieslook en de lente-ui erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en serveer met het brood en de eieren.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
mijn recepten van london loy
Stacii Samidin

Dit recept is afkomstig uit Mijn Recepten, het gloednieuwe kookboek van London Loy.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder