Makkelijk recept: pompoensoep met geroosterde venkel

Het enige wat je nodig hebt is een oven en een blender of staafmixer!

pompoensoep
Getty Images

In de winter warmen we het liefst elke dag onze handen aan een kom soep. Pompoensoep is een van onze grote favorieten. Dit recept is vegan, maar toch heel romig. Lekker met geroosterde venkel voor een extra zachte smaak.

Dit recept verscheen eerder bij Women's Health

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 6
Totale Tijd: 0 uur 50 minuten
Ingrediënten
2

venkelknollen

2

uien

2

knoflookteentjes

500 g

pompoenblokjes

1 el.

tijmblaadjes

1 tl.

venkelzaad

2 el.

kokosolie (of olijfolie)

400 mL

kokosmelk

1 L

groentebouillon

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. 
  2. Snijd de uitstekende stukjes en de toppen van de venkel. Leg apart. Snijd de rest van de venkelknollen in grove stukken. Schil de ui en snijd in grove stukken. Plet de knoflookteentjes (houd de schil eromheen). 
  3. Meng de venkel met alle ingrediënten behalve de kokosmelk en bouillon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30-40 minuten in de oven, totdat de groenten zacht zijn. 
  4. Snijd de uiteindes van de venkel in dunne plakjes en leg in een bakje met (ijs)water in de koelkast tot gebruik. 
  5. Verwijder de velletjes van de knoflook. Doe alle ingrediënten uit de oven met driekwart van de kokosmelk en de helft van de bouillon in een blender (of pureer met een staafmixer). Voeg eventueel extra bouillon toe tot de gewenste consistentie. 
  6. Serveer de soep met de resterende kokosmelk, venkeltoppen en plakjes venkel. 

Niet zo dol op kokos? Vervang dan de kokosmelk voor sojaroom.  

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder