Recept: homemade falafel from scratch

Zó veel lekkerder dan de kant-en-klare falafel uit de supermarkt!

falafel bij restaurant bardak in amsterdam
BARDAK

De gezonde peulvruchten zijn ook in de Israëlische keuken favoriet. Voor het diner te combineren met gegrilde groenten of een zomerse salade, maar ook heel lekker voor bij de lunch met wat brood, gecombineerd met - jawel nog meer kikkererwten - hummus of een frisse yoghurtdressing. Bij BARDAK zijn ze master in making falafel en verklappen ze graag hun toprecept. Zo bouw je thuis je eigen falafelfeestje.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Voorbereidingstijd: 1 dag 0 uur 0 minuten
Totale Tijd: 1 dag 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
200 g

uitgelekte kikkererwten (zelf gekookt of uit blik)

1

takje peterselie

1

takje koriander

snufje zout

snufje gemalen komijn (djinten)

1 tl.

gemalen of geroosterde korianderzaadjes

2 el.

water

Bereidingswijze
  1. Begin een dagje eerder en laat de kikkererwten 24 uur weken in koud water, zodat ze extra smeuïg worden.
  2. Zeef en spoel de kikkererwten nogmaals af en laat ze daarna opdrogen.
  3. Maal de kikkererwten met de peterselie en de koriander in een keukenmachine, zodat het mengsel goed wordt gemixt;Voeg daarna het zout, de komijn, de korianderzaadjes en het water toe. Meng het goed door elkaar. Dit kun je ook gemakkelijk met een lepel of met de hand doen.
  4. Maak kleine balletjes met een grote lepel of met de hand en bak de falafel in frituurvet, dat tot 170 graden is opgewarmd, tot ze goudbruin zijn.
  5. Tip: maak je creatie extra gezellig door wat extra korianderzaadjes bovenop de falafel te strooien.    
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega