Recept: fluweelzachte hummus

Wij ontfuselden hét recept van de chef van Israelisch restaurant NENI in Amsterdam!

hummus
NENI

Hummus is heerlijk als spread op wraps, een cracker tijdens het ontbijt of als dip te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld komkommerreepjes of wortel. Eigenlijk kun je hummus op elk moment van de dag wel eten. Dit smeersel maak je gemakkelijk zelf en de variaties zijn eindeloos. Het basisrecept hebben wij van restaurant NENI gekregen en geloof ons, niets is beter dan de hummus van NENI.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 5 minuten
Ingrediënten
400 g

gekookte kikkererwten, afgekoeld (zelf gekookt of uit blik)

100 g

tahini

40 mL

ijswater

5 g

zout

15 g

citroensap

Bereidingswijze
  1. Doe eerst het ijswater en de citroensap in de blender en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe.
  2. Mix alles tot een glad geheel. 
  3. En voilà, zelfgemaakte hummus!

Hoe langer je alles mixt, des te romiger de hummus wordt. 

Voeg voor de verandering eens wat chilivlokken toe voor extra pit, gekookte bieten voor een roze, zoetere variant of een paar tenen geroosterde knoflook. Op deze manier kun je deze dip elke keer weer geheel naar eigen hand zetten.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder