Borrelbrood met drie soorten kaas, spinazie en artisjokharten
Voor alle kaaslovers! 🧀
Het borrelbrood is de beste uitvinding als het neerkomt op borrelen. Je maakt het brood in no time, vult het met wat je maar lekker vindt en je kunt er samen van genieten. Voor dit recept van delish maak je een vulling van drie soorten kaas, spinazie en artisjokharten. Ja, dit wil je!
Porties:
8
- 10
Voorbereidingstijd:
0
uur
10
minuten
Kooktijd:
0
uur
35
minuten
Totale Tijd:
0
uur
45
minuten
Ingrediënten
1
groot rond brood
225
roomkaas, zacht gemaakt
120
mL
zure room
200
g
geraspte mozzarella (of een andere smeltkaas)
50
g
Parmezaanse kaas, geraspt + extra ter garnering
250
g
artisjokharten, fijngehakt
300
g
diepvries spinazie - ontdooid, uitgelekt en fijngehakt
2
knoflooktenen, fijngehakt
zeezout
60
g
gesmolten roomboter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het brood horizontaal en verticaal in repen van ongeveer 2-3 centimeter breed met een broodmes, maar snijd niet helemaal door.
- Meng de roomkaas, zure room, mozzarella, Parmezaanse kaas, artisjokharten, spinazie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
- Besmeer het brood met de gesmolten boter en zorg dat je ook de binnenkant raakt.
- Vul de 'repen' met het spinaziemengsel en pak het brood in met aluminiumfolie. Bak het borrelbrood totdat de kaas is gesmolten en het brood warm is, ongeveer 20 minuten. Serveer warm op een plank of bord.
Dit recept verscheen eerder bij Delish
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io