Borrelbrood met drie soorten kaas, spinazie en artisjokharten

Voor alle kaaslovers! 🧀

Het borrelbrood is de beste uitvinding als het neerkomt op borrelen. Je maakt het brood in no time, vult het met wat je maar lekker vindt en je kunt er samen van genieten. Voor dit recept van delish maak je een vulling van drie soorten kaas, spinazie en artisjokharten. Ja, dit wil je! 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 - 10
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Kooktijd: 0 uur 35 minuten
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
1

groot rond brood

225

roomkaas, zacht gemaakt

120 mL

zure room

200 g

geraspte mozzarella (of een andere smeltkaas)

50 g

Parmezaanse kaas, geraspt + extra ter garnering 

250 g

artisjokharten, fijngehakt

300 g

diepvries spinazie - ontdooid, uitgelekt en fijngehakt

2

knoflooktenen, fijngehakt

zeezout 

60 g

gesmolten roomboter

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het brood horizontaal en verticaal in repen van ongeveer 2-3 centimeter breed met een broodmes, maar snijd niet helemaal door. 
  2. Meng de roomkaas, zure room, mozzarella, Parmezaanse kaas, artisjokharten, spinazie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
  3. Besmeer het brood met de gesmolten boter en zorg dat je ook de binnenkant raakt. 
  4. Vul de 'repen' met het spinaziemengsel en pak het brood in met aluminiumfolie. Bak het borrelbrood totdat de kaas is gesmolten en het brood warm is, ongeveer 20 minuten. Serveer warm op een plank of bord. 

Dit recept verscheen eerder bij Delish

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder