Vegetarische risotto met groene asperges, doperwten en spinazie
Probeer hier maar eens af te blijven

haoliangGetty Images
Porties:
4
- 6
Totale Tijd:
0
uur
45
minuten
Ingrediënten
2
el.
roomboter
1
witte ui
2
knoflookteentjes
3
takjes tijm
300
g
risottorijst
150
mL
droge witte wijn
1
L
tuinkruidenbouillon
300
g
groene asperges
1
el.
olijfolie
250
g
doperwten uit de diepvries
rasp van 1/2 citroen
75
g
Parmezaanse kaas, geraspt
200
g
babyspinazie
optioneel: 100 g geitenkaas in stukjes
Bereidingswijze
- Verwarm de roomboter in een ruime hapjes- of koekenpan op middelhoog vuur. Verwijder de schil van de ui en de knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Smoor de ui, knoflook en takjes tijm in de boter tot de ui glazig wordt. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de risottorijst toe en bak tot alle korrels glimmen. Blus af met de witte wijn en blijf roeren tot de wijn volledig is opgenomen. Blus vervolgens af met een soeplepel bouillon. Blijf roeren tot de bouillon volledig is opgenomen. Ga zo door tot de rijstkorrels bijna gaar zijn.
- Snijd ondertussen de houtige uiteindes van de groene asperges. Halveer dikke exemplaren in de lengte. Snijd de asperges elk in drie stukken. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de asperges. Voeg als ze beginnen te kleuren de doperwten toe. Bak nog een paar minuten mee tot ze zijn ontdooid en breng op smaak met peper en zout. Verwijder de tijmtakjes uit de risotto en gooi weg.
- Meng de groene asperges en doperwten door de risotto. Voeg nu ook de citroenrasp, de Parmezaanse kaas en babyspinazie toe. Proef en breng eventueel extra op smaak met zwarte peper en zout.
- Gek op geitenkaas? Voeg dan tot slot nog de geitenkaas toe. Serveer direct.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io