Makkelijk ontbijtrecept: zacht gekookt ei met broodsoldaatjes en venkelzout

Leuk voor het Paasontbijt!

gekookt ei met broodsoldaatjes
Neil Langan UkGetty Images

Dit ontbijtrecept ziet er fancy uit, maar is stiekem hartstikke makkelijk. Het moeilijkst is misschien nog wel het eitje koken. Een kind kan de was doen. En wil je het geheel nog lekkerder maken? Gebruik dan brioche in plaats van gewoon brood. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2
Totale Tijd: 0 uur 15 minuten
Ingrediënten
1 tl.

venkelzaad 

1 tl.

 zout, bijvoorbeeld fleur de sel

2

eieren

1 el.

olijfolie

1

snee brood (of 2 kleine sneetjes)

Bereidingswijze
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de eieren. 
  2. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster hierin het venkelzaad tot het begint te geuren. Draai het vuur uit en meng met het zout. Dit is het venkelzout. 
  3. Kook de eieren 5-6 minuten, afhankelijk van je eigen voorkeur, de grootte van de eieren en of ze uit de koelkast komen of niet. Laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel de bovenkant van de schil eraf en snijd het dopje los. 
  4. Besmeer het brood met de olijfolie. Rooster of toast het brood krokant. Snijd er reepjes van 2 centimeter breed van. Besprenkel met het venkelzout. 
  5. Serveer het gekookte eitje met de broodsoldaatjes. Dip in de dooier en geniet! 
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Alles voor Pasen