Vegetarisch recept: flatbreads met falafel en yoghurt-muntsaus

Het ideale gerecht om restjes in te verwerken!

flatbreads met falafel
rez-artGetty Images

Zin een makkelijk en snel maaltje, dat het liefst ook een beetje gezond is? Deze flatbreads met falafel maak je in een paar minuten klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Gebruik restjes groenten, maar ook eventueel kikkererwten, halloumi, feta, tempeh of andere leftovers. 

Tip: wil je dit gerecht extra lekker maken? Maak dan je eigen hummus! 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Totale Tijd: 0 uur 15 minuten
Ingrediënten
Voor de flatbreads met falafel
100 g

falafel

2

flatbreads of wraps

3 el.

hummus

rode ui

300 g

rauwkost (komkommer, paprika, wortel, sla, tomaat)

olijfolie om in te bakken

Voor de yoghurt-muntsaus
3 el.

Griekse yoghurt

1

klein knoflookteentje, fijngehakt

5 g

verse muntblaadjes, fijngehakt

1 el.

extra vierge olijfolie 

citroensap naar smaak

Bereidingswijze
  1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de falafel. 
  2. Meng alle ingrediënten voor de yoghurt-muntsaus. Breng op smaak met peper en zout. 
  3. Verwarm de flatbreads in de oven, grillpan of broodrooster. Besmeer met de hummus. 
  4. Schil de ui en snijd in dunne ringen. Meng met de rauwkost en breng op smaak met peper en zout. 
  5. Top de flatbredas met de rauwkost, falafel en yoghurt-muntsaus. 
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder