Geblakerde aubergine met tahini, tomaat en koriander

Hét recept van restaurant NENI in Amsterdam!

Geblakerde aubergine van restaurant NENI
NENI Amsterdam

Groenten kun je op je natuurlijk op verschillende manieren bereiden en hierdoor smaakt een ingrediënt elke keer weer anders. Chef Boaz van restaurant NENI in Amsterdam deelt graag een fijn recept met je waarin aubergine de hoofdrol speelt. Boaz kookt graag Oost-mediterrane gerechten en serveert die balagan style, wat resulteert in een feestje op je bord en tafel. Dus doe dat vooral ook lekker thuis.

Tip: geen zin om te koken? Deze restaurants bezorgen nu ook eten. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 - 4
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
1

middelgrote aubergine

120 mL

rauwe tahini

citroen, alleen het sap 

1

tomaat, grof geraspt

15 g

verse koriander

1

groene chilipeper

1

teen knoflook

Maldon zout

Optioneel: gekookt eitje

Bereidingswijze
  1. Plaats de aubergine direct op brandende kolen of een open gaspit. Draai na 10-15 minuten de aubergine één keer om totdat de huid zwart is.  Blaker de andere kant nog 10-15 minuten. Laat de aubergine daarna afkoelen. Alternatief: grill de aubergine met een gasbrander totdat de huid zwart is.
  2. Zodra de aubergine is afgekoeld, verwijder je de huid en laat je de stengels intact. Daarna plaats je de aubergine een half uur op een rek, zodat het overtollige vocht kan weglopen.
  3. Meng de rauwe tahini met het sap van een halve citroen. Als het mengsel wat te dik wordt, kun je wat water toevoegen. Voeg naar smaak ook wat zout toe.
  4. Doe de koriander, knoflook en chilipeper in een keukenmachine of meng het mengsel met een vijzel. Voeg daarna wat olijfolie toe aan het mengsel.
  5. Voor de opmaak bestrooi je de geschilde aubergine met wat Maldon zout en voeg je wat van het tahinimengsel en de geraspte tomaat toe. Besprenkel de aubergine met korianderpesto en voeg optioneel nog een zacht gekookt eitje toe.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder