Zo doe je dat: citroenen inmaken

Super easy en zó veel smaak!

Pot met ingemaakte citroen
Kam & Co.Getty Images

Citroenen inmaken is zó makkelijk dat je versteld zult staan van de hoeveelheid smaak die eraf komt. Het is even geduld hebben (lees: je moet 3 tot 4 weken wachten), maar dan heb je ook wat. 

Ook leuk: geef een potje ingemaakte citroenen cadeau! 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 10
Ingrediënten

citroenen

grof zeezout

optioneel: smaakmakers als laurier, peperbollen, tijm, knoflook 

weckpot

Bereidingswijze
Voor de ingemaakte citroenen
  1. Steriliseer van tevoren je weckpot. 
  2. Snijd de citroenen in parten, halfjes of snijd ze alleen in de schil in. 
  3. Verdeel wat grof zeezout over de bodem van de pot. Vul de weckpot met zoveel mogelijk citroenen en eventuele smaakmakers als mogelijk. Verdeel flink wat grof zeezout tussen, onder en op de citroenen. Je wilt dat zoveel mogelijk van de citroenen in contact staan met flinke hoeveelheden zout. 
  4. Druk de ingrediënten aan en voeg eventueel extra citroen, smaakmakers of zout toe. Doe de pot dicht, zet 'm op een koele, donkere plek en wacht. 
  5. Check na 3 dagen en voeg eventueel extra citroen of citroensap toe. Wacht nu 3 tot 4 weken tot je ingemaakte citroenen klaar zijn. 
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega