Basisrecept voor pannekoeken
Met spek, kaas of stroop!

Op zoek naar een basisrecept voor pannekoeken? We've got it! Maak ze lekker basic met alleen wat poedersuiker, of ga voor appel, spek, kaas of een andere variatie. Leuk om met kinderen te maken!
Basisrecept voor pannekoeken
Dit recept voor pannekoeken komt uit het boek waar ik al zo lang ik mij kan herinneren uit kook: Het Nieuwe Kookboek van Henderson, Toors en Ebbelink-Bosch. Het boek is ouder dan ik zelf ben (sterker nog: mijn versie stamt uit 1984!) en was vroeger verplichte kost voor studenten van de huishoudschool.
In Het Nieuwe Kookboek vind je ongeveer elk basisrecept wat je je kunt bedenken, uiteenlopend van pannekoeken en soesjes (bij mij groot favoriet, vooral als ik 'ziek' was) tot kreeft en paté. Wat mij betreft een must voor elke thuiskok!
zelfrijzend bakmeel
zout
ei
melk
boter of olie om in te bakken
- Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout. Maak een kuiltje en breek hier het ei in. Schenk er de helft van de melk bij.
- Maak al roerend een dik beslag van het mengsel en verdun ondertussen met de resterende melk.
- Verwarm een ruime koekenpan met boter of olie. Bak hierin de pannekoeken.