Basisrecept voor pannekoeken

Met spek, kaas of stroop!

Pannekoekenstapel
anton5146Getty Images

Op zoek naar een basisrecept voor pannekoeken? We've got it! Maak ze lekker basic met alleen wat poedersuiker, of ga voor appel, spek, kaas of een andere variatie. Leuk om met kinderen te maken!  

Basisrecept voor pannekoeken

Dit recept voor pannekoeken komt uit het boek waar ik al zo lang ik mij kan herinneren uit kook: Het Nieuwe Kookboek van Henderson, Toors en Ebbelink-Bosch. Het boek is ouder dan ik zelf ben (sterker nog: mijn versie stamt uit 1984!) en was vroeger verplichte kost voor studenten van de huishoudschool.

In Het Nieuwe Kookboek vind je ongeveer elk basisrecept wat je je kunt bedenken, uiteenlopend van pannekoeken en soesjes (bij mij groot favoriet, vooral als ik 'ziek' was) tot kreeft en paté. Wat mij betreft een must voor elke thuiskok!

Shop hier Het Nieuwe Kookboek 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 - 10
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de pannekoeken
250 g

zelfrijzend bakmeel

5 g

zout

1

ei

450 mL

melk

40 g

boter of olie om in te bakken

Bereidingswijze
Zo maak je de pannekoeken
  1. Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout. Maak een kuiltje en breek hier het ei in. Schenk er de helft van de melk bij.
  2. Maak al roerend een dik beslag van het mengsel en verdun ondertussen met de resterende melk. 
  3. Verwarm een ruime koekenpan met boter of olie. Bak hierin de pannekoeken. 

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega