Pulled jackfruit taco's met limoen- & cashewspread
Een vegetarische variant van Tex-Mex pulled pork.

Santa Maria
Pakjes en zakjes? Bij een snelle maaltijd als deze knijpen wij soms een oogje dicht. Santa Maria kwam namelijk een verrukkelijke redactielunch brengen, en wij waren om. Probeer ze maar eens uit, deze vega Tex-Mex variant van pulled pork: pulled jackfruit taco's. Alleen even opletten dat je de cashewnoten op tijd weekt, want ook de spreads wil je niet missen.
Porties:
4
porties
Voorbereidingstijd:
1
uur
0
minuten
Kooktijd:
0
uur
10
minuten
Totale Tijd:
1
uur
10
minuten
Ingrediënten
Voor de limoen- en cashewspread
150
g
rauwe cashewnoten
50
mL
water
1/2
tl.
zout
1
limoen, het sap
Voor de jackfruit
1
blik ongezoet jackfruit
1
raapzaadolie
1/2
sinaasappel, het sap
Extra
1
mango
3
el.
gehakte koriander
200
g
kleine tortilla's
Bereidingswijze
- Zet de cashewnoten in water en laat 1 uur weken bij kamertemperatuur.
- Mix de noten in een foodprocessor en breng op smaak met zout, Hot Pepper Sauce en limoensap.
- Scheur de jackfruit in stukjes en bak in olie. Breng op smaak met Taco Seasoning Mix en sinaasappelsap.
- Snij de mango in blokjes en snij de koriander fijn.
- Warm de tortilla’s op in een braadpan of bakplaat.
- Verdeel het jackfruit, de mango en de koriander over de tortilla's. Garneer met de limoen- en cashewsaus.
Ben jij meer van de Aziatische keuken? Bekijk dan het recept voor rendang met jackfruit. Of ga voor vegan Jamaican jerk jackfruit.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io