Pulled jackfruit taco's met limoen- & cashewspread

Een vegetarische variant van Tex-Mex pulled pork.

Pulled jackfruit tacos
Santa Maria

Pakjes en zakjes? Bij een snelle maaltijd als deze knijpen wij soms een oogje dicht. Santa Maria kwam namelijk een verrukkelijke redactielunch brengen, en wij waren om. Probeer ze maar eens uit, deze vega Tex-Mex variant van pulled pork: pulled jackfruit taco's. Alleen even opletten dat je de cashewnoten op tijd weekt, want ook de spreads wil je niet missen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 1 uur 0 minuten
Kooktijd: 0 uur 10 minuten
Totale Tijd: 1 uur 10 minuten
Ingrediënten
Voor de limoen- en cashewspread
150 g

rauwe cashewnoten

50 mL

water

1/2 tl.

zout

1

limoen, het sap

Voor de jackfruit
1

blik ongezoet jackfruit

raapzaadolie

1/2

sinaasappel, het sap

Extra
1

mango 

3 el.

gehakte koriander

200 g

kleine tortilla's  

Bereidingswijze
  1. Zet de cashewnoten in water en laat 1 uur weken bij kamertemperatuur.
  2. Mix de noten in een foodprocessor en breng op smaak met zout, Hot Pepper Sauce en limoensap.
  3. Scheur de jackfruit in stukjes en bak in olie. Breng op smaak met Taco Seasoning Mix en sinaasappelsap.
  4. Snij de mango in blokjes en snij de koriander fijn.
  5. Warm de tortilla’s op in een braadpan of bakplaat. 
  6. Verdeel het jackfruit, de mango en de koriander over de tortilla's. Garneer met de limoen- en cashewsaus.

 

Ben jij meer van de Aziatische keuken? Bekijk dan het recept voor rendang met jackfruit. Of ga voor vegan Jamaican jerk jackfruit.

Advertentie - Lees hieronder verder