Dumplings met kimchi en tofu

Vegetarische gyoza uit De Bijbel van de Japanse keuken.

Tofu dumplings De Japanner
De Bijbel van de Japanse keuken

Tosao van Coevorden, chef-kok en eigenaar van De Japanner in Amsterdam, leerde de Japanse keuken van zijn moeder. Hij schreef De Bijbel van de Japanse keuken, een naslagwerk met alle geheimen van de Japanse keuken. We delen een recept voor gyoza met kimchi en tofu. 

Probeer ook eens de gegrilde miso-aubergine van De Japanner, of de okonomiyaki uit De Bijbel van de Japanse keuken.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
20

gyozavellen, diepvries

100 g

tofu

100 g

kimchi

Sojaolie, om in te bakken

2 tl.

la-yu (sesam-chiliolie)

2 tl.

sojasaus

2 tl.

witte rijstazijn

Extra

Keukenpapier

Bereidingswijze
  1. Laat de gyozavellen ontdooien.
  2. Laat de tofu uitlekken, leg er eventueel iets zwaars op, en dep goeddroog. Snijd de kimchi fijn. Kneed de tofu met de kimchi tot een samenhangende vulling. Vouw de gyoza.
  3. Verhit wat sojaolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gyoza tot ze aan een kant een mooie, goudbruine korst hebben. Voeg een scheutje water en la-yu naar smaak toe en stoom de gyoza met de deksel op de pan in enkele minuten gaar.
  4. Meng de sojasaus met de witte rijstazijn. Serveer met de gyoza.
Japan
De Bijbel van de Japanse keuken

De Bijbel van de Japanse keuken
Tosao van Coevorden
Carrera Culinair
€ 31,99

KOOP DE BIJBEL HIER

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega