Dumplings met kimchi en tofu
Vegetarische gyoza uit De Bijbel van de Japanse keuken.

De Bijbel van de Japanse keuken
Tosao van Coevorden, chef-kok en eigenaar van De Japanner in Amsterdam, leerde de Japanse keuken van zijn moeder. Hij schreef De Bijbel van de Japanse keuken, een naslagwerk met alle geheimen van de Japanse keuken. We delen een recept voor gyoza met kimchi en tofu.
Probeer ook eens de gegrilde miso-aubergine van De Japanner, of de okonomiyaki uit De Bijbel van de Japanse keuken.
Porties:
4
porties
Kooktijd:
0
uur
30
minuten
Totale Tijd:
0
uur
30
minuten
Ingrediënten
20
gyozavellen, diepvries
100
g
tofu
100
g
Sojaolie, om in te bakken
2
tl.
la-yu (sesam-chiliolie)
2
tl.
sojasaus
2
tl.
witte rijstazijn
Extra
Keukenpapier
Bereidingswijze
- Laat de gyozavellen ontdooien.
- Laat de tofu uitlekken, leg er eventueel iets zwaars op, en dep goeddroog. Snijd de kimchi fijn. Kneed de tofu met de kimchi tot een samenhangende vulling. Vouw de gyoza.
- Verhit wat sojaolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gyoza tot ze aan een kant een mooie, goudbruine korst hebben. Voeg een scheutje water en la-yu naar smaak toe en stoom de gyoza met de deksel op de pan in enkele minuten gaar.
- Meng de sojasaus met de witte rijstazijn. Serveer met de gyoza.
De Bijbel van de Japanse keuken
Tosao van Coevorden
Carrera Culinair
€ 31,99
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io