Maaltijdsoep met kikkererwten en falafel

Volle soep met een lekkere bite.

image
Carlfried Verwaayen Photography
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 0 minuten
Kooktijd: 0 uur 45 minuten
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
250 g

gedroogde kikkererwten

1

ui

1

rode paprika

1

gele paprika

1 el.

olijfolie

1/2 tl.

komijnzaad

150 g

gezeefde tomaten

100 g

Maza falafel

4 el.

yoghurt

Bladpeterselie

Bereidingswijze
  1. Week de gedroogde kikkererwten een nacht van tevoren in 400 ml water. Snipper de ui en snij de paprika’s in kleine blokjes.  Zet een soeppan met 1 el olijfolie op middelhoog vuur. Doe alle groenten met het gemalen komijnzaad in de soeppan en fruit 3 min aan.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken, doe ze met de gezeefde tomaat en 750 ml water in de soeppan en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de soep aan de kook en laat 35 min doorkoken. Test of de erwten gaar genoeg zijn en laat zo nodig nog even doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout.  Snij de stukjes falafel in vieren en bak ze rondom in 1 el olijfolie in 2-3 min knapperig.  Verdeel de soep in kommen, gegarneerd met de gebakken falafel, een schep yoghurt en wat peterselie en serveer direct.

Receptuur Faya Lourens, foodstyling Jessica Lek, styling Judith Rasenberg

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega