Spaghetti met venkel, kappers, krenten en pijnboompitten

Een frisse, veganistische spaghetti om het weekend lekker in te luiden.

spaghetti-venkel-pijnboompitten
yulkapopkovaGetty Images

Om het weekend lekker in te luiden, hebben we dit super smakelijke pastarecept voor je in petto. Deze spaghetti met venkel, kappers, krenten en pijnboompitten is heerlijk fris. En het beste van alles: hij is helemaal veganistisch. We horen je denken: maar pasta zonder kaas, daar begin je toch niet aan? Probeer 't eens uit. Want deze pasta is makkelijk te maken, snel op tafel en je mist de kaas écht niet. Beloofd. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 5
Voorbereidingstijd: 0 uur 25 minuten
Totale Tijd: 0 uur 25 minuten
Ingrediënten
2

venkelknollen

400 g

spaghetti

50 mL

olijfolie (van eerste persing)

3

tenen knoflook, in dunne plakjes

70 g

krenten (igv nood: rozijnen)

1/2 tl.

gedroogde chilivlokken

2 el.

fijngesneden zwarte olijven

2 1/2 el.

kappertjes, afgespoeld

1

klein bosje bladpeterselie

75 g

pijnboompitten

flinke kneep vers citroensap

Bereidingswijze
  1. Snij de venkel in kwarten. Verwijder het hart en eventuele grove, lelijke stukken van de buitenkant. Snij de groente fijn. Kook de spaghetti in een pan gezouten water. 
  2. Verhit intussen de boter in een grote koekenpan. Bak de venkel tot hij zacht wordt en bak de knoflook zachtjes mee tot hij goudbruin is. 
  3. Doe de krenten, chili en evt olijven erbij. Voeg daarna de rest van de ingrediënten behalve het citroensap toe en bak terwijl je het gerecht omschudt nog even mee. 
  4. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de koekenpan, meng alles goed en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Serveer direct.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega