Retro-paddestoelen amuse van Mari Maris

Begin de dag met een lach, vandaar dit geintje aan het begin van het diner van Mari Maris.

image
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1 - 4 porties
Voorbereidingstijd: 1 uur 0 minuten
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
4

langwerpige (of zo gesneden) krielaardappeltjes

groentebouillon met een laurierblad

2

cherrytomaten

1/2 el.

 roomkaas of mayonaise, op smaak gemaakt met peper

Bereidingswijze
  1. Snijd een plakje van de korte kant van de aardappeltjes af zodat ze goed kunnen blijven staan. Snijd indien nodig nog wat bij: het is de bedoeling dat het krieltje kan doorgaan voor een dikke paddestoelen-steel, zoals die van eekhoorntjesbrood. Het bovenste uiteinde moet taps toelopen en de diameter van het uiteinde moet net iets kleiner zijn dan die van een cherrytomaat.
  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg zout en de krieltjes toe. Giet ze af als ze nét gaar zijn, laat ze uitgespreid afkoelen en trek dan de schilletjes eraf.
  3. Halveer de tomaatjes en schep het zaad eruit met een pommes-Parisienneboortje of theelepel.
  4. Zet de aardappeltjes rechtop en zet er een halve cherrytomaat-hoed op. Spuit er met een spuitzakje met fijn mondje (of een cornetje) witte stippen op (met een satéprikker of iets dergelijks die u steeds in de roomkaas doopt, gaat het ook wel).

Je kan deze paddestoelen 2 dagen van te voren maken. Maak de stippen pas op het laatst. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega