Maisbroodjes met jalapeño's en cheddar

Deze maisbroodjes zijn de perfecte combinatie van pittig, zoet en kaas. Een vleugje Mexico in de keuken die je heel gemakkelijk zelf kunt creëren.

Maisbrood met jalapeno en cheddar
mphillips007Getty Images

Deze maisbroodjes zijn een lekker bijgerecht voor bij de soep of chilischotels. Door de jalapeño's en de mais is hij lichtpittig en zoet tegelijkertijd. Terwijl de cheddar zorgt voor een subtiele kaassmaak. Binnen een handomdraai gemaakt. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 12 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 50 minuten
Ingrediënten
Voor de maisboordjes met jalapeño's en cheddar
50 g

gesmolten gezouten boter + extra voor invetten

250 g

fijne polenta maismeel + extra voor bestuiven

350 g

mais uit blik

250 mL

karnemelk

4

grote eieren 

1 el.

lichte basterdsuiker

100 g

bloem

1 tl.

bakpoeder

1 tl.

natriumbicarbonaat

200 g

belegen cheddar of een vergelijkbare kaas

50 g

jalapeño's

Extra

Muffinblik voor 12 muffins

Keukenmachine of hakmolen

Bereidingswijze
  1. Verhit de oven tot 180°C en bestrijk de gaten van het muffinblik met gesmolten boter. Bestuif met maismeel en schud het overvloedige deel eruit.
  2. Doe 175 gram van de mais in de keukenmachine met 1 tl zout en, met uitzondering van de jalapeño's, de resterende ingrediënten. Meng tot een gladde massa, doe over in een kom en roer de resterende mais en de pepers erdoor. 
  3. Verdeel het deeg over de uitsparingen in het muffinblik en bak gedurende 25-30 minuten in de oven. Controleer of de broodjes gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Die mag er niet nat uit komen. Als dat wel zo is, zet het blik dan nog 5 minuten terug in de oven.
  4. Haal de broodjes als ze gaar zijn uit het blik en laat ze op het rooster afkoelen.  

Koop hier de ingrediënten

Receptuur IMSYNDO, vertaling en bewerking receptuur Caroline Hülsenbeck

Koop hier de ingrediënten

Receptuur IMSYNDO, vertaling en bewerking receptuur Caroline Hülsenbeck

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega