Savooiekool in filodeeg met dille en manchego

Je kunt de rolletjes warm en koud eten, bij wijze van snack maar ook als bijgerecht.

Food, Dish, Nem rán, Cuisine, Nem, Taquito, Cheese roll, Ingredient, Lumpia, Egg roll,
DahinGetty Images

In Nederland kennen we twee parels: de Bredase kool en de Bloemendaalse gele. Zoals je weet zijn Hollanders dol op kool en weten we allemaal de bekende gerechten wel. Vandaag breken we met tradities en geven deze kop met rimpels een een lichtere rol in flinterdum filodeeg. Dat vinden we zéker allemaal lekker. De Italiaanse rode wijn Templaria uit de Marken smaakt hierbij erg goed.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 0 minuten
Kooktijd: 0 uur 45 minuten
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
50 g

witte rijst

600 g

savooiekool, gewassen en in zeer fijne reepjes

50 mL

olijfolie

3

tenen knoflook, fijngehakt

1 el.

witte wijnazijn

1 tl.

suiker

100 g

machego, kleingesneden

1 el.

verse dille, kleingesneden

6

vellen filodeeg, diepvries (op tijd ontdooien)

70 g

boter, gesmolten

Bereidingswijze
  1. Kook de rijst met wat zout gaar, giet af en laat uitdampen. 
  2. Fruit intussen de savooiekool rustig aan in de olijfolie, doe na een paar minuten de knoflook erbij en laat zeker 10 min verder garen. Roer regelmatig. Voeg azijn, suiker en een beetje zout en peper toe en laat wat afkoelen. 
  3. Verhit de oven tot 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de manchego, dille en rijst met de savooiekool en breng evt. verder op smaak met peper en zout. 
  4. Leg 2 vellen filo naast elkaar op de bakplaat, smeer ze in met gesmolten boter, leg op allebei nog een eetlepel, beboter ze en herhaal dit. 
  5. Verdeel het koolmengsel over het midden van de 2 filolaagjes, over de hele lengte. Druk de koolmassa stevig aan als een rol. Vouw het aan beide kanten het filodeeg over de koolrol en druk goed aan. Besmeer de bovenlaag van de rollen met een  beetje boter. Snij de rollen op 3 plaatsen in met een kartelmes zodat de rol in 4 stukjes is verdeeld. Bak de filopakketjes in 15 min in de oven goudbruin en knapperig.

Receptuur Karin Smit

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega