Pizza melanzane
En als je nou eens zin hebt in iets heel erg simpels? Deze schattige schuitjes maak je op je sloffen.

Carlfried Verwaayen
Porties:
4
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
45
minuten
Kooktijd:
0
uur
30
minuten
Totale Tijd:
1
uur
15
minuten
Ingrediënten
2
dikke aubergines
4
el.
olijfolie
2
tenen knoflook, gesnipperd
250
g
gemengde kerstomaten, gehalveerd
125
g
buffelmozzarella, in stukken gescheurd
1
prei, het groene deel in ringen
Extra
Bakpapier
Bereidingswijze
- Snij een dunne plak van beide zijden van een aubergine over de lengte en snij ze in de lengte in tweeën door midden, zodat je 2 dikke plakken hebt die stabiel liggen. Herhaal dit proces met de andere aubergine. Bestrooi de plakken rondom met 1 el fijn zeezout en leg ze 25 min in een theedoek om er vocht aan te onttrekken.
- Dep de plakken droog en leg ze op een met bakpapier bekleede bakplaat en bestrijk rondom met olijfolie. Verdeel de versnipperde knoflook over de aubergines en bak ze in een voorverwarmde oven op 175°C in 30 min bijna gaar.
- Haal de aubergines uit de oven. Beleg ze met de tomaatjes en de mozzarella. Bak nog ca 10 min in de oven tot de mozzarella lekker gesmolten is.
- Garneer de pizza’s met de groene preiringen en breng alles op smaak met wat zout en peper.
Foodstyling en receptuur Oliver Knight, fotografie Carlfried Verwaayen, styling Lisa van der Klok
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io