Gegrilde portobello's met ricotta en pesto

Het ultieme vega comfort food voor op de barbecue.

portobello
Tal Maes
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
8

portobello's 

olijfolie om in te vetten

250 g

ricotta

1

citroen, geraspte schil

2

handenvol rucola

5 el.

verse pesto (of maak het zelf)

Knapperig brood voor erbij

Homemade pesto
50 g

basilicum

50 g

pijnboompitten of zonnebloempitten

75 g

parmezaanse kaas, geraspt 

1

teen knoflook

100 mL

olijfolie

Citroensap

Zout

Peper

Extra

Grillplaat of barbecue  

Bereidingswijze
  1.  Verwarm de grillplaat of barbecue voor. Bestrijk de portobello's met olijfolie en bestrooi de binnenkanten met wat zout en peper. Gril de portobello's op hun bolle kanten 7-8 min tot ze zacht zijn.
  2. Meng intussen in een kommetje de ricotta met het citroenrasp, zout en peper. Verdeel het ricottamengsel over de paddenstoelen en gril ze nog enkele min. Neem ze van het vuur en verdeel er de rucola over. Schep er de pesto op en bestrooi met peper. Serveer met knapperig brood. 
Homemade pesto
  1. Pureer in een keukenmachine de basilicum, pijnboompitten,geraspte Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie.
  2. Breng op smaak met citroensap, zout en peper, Voeg eventueel nog extra olijfolie toe om de pesto wat dunner te maken. 

Receptuur: Tal Maes 

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder