Pizza Marinara met maar 4 ingrediënten
De Pizzabakkers deelt hun recept voor traditionele Italiaanse pizza Marinara.

sebasnooGetty Images
De pizza Marinara is de meest elementaire pizza. Met slechts vier ingrediënten - tomaat, knoflook, oregano en olijfolie - is het een pizza die wordt geroemd om haar heerlijke eenvoud.
Porties:
1
portie
Voorbereidingstijd:
2
dagen
0
uur
15
minuten
Kooktijd:
0
uur
15
minuten
Totale Tijd:
2
dagen
0
uur
30
minuten
Ingrediënten
Voor het pizzadeeg
Voor de Marinara saus
500
g
Pelati tomaten uit blik
Snufje zout
10
blaadjes basilicum
Voor de toppings
Extra
Staafmixer
Bakplaat
2
grote mengkommen
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten voor het deeg. Meng dit met één hand in een ronddraaiende beweging vanuit een kuiltje in het midden tot een samenhangend geheel. Voeg indien nodig extra water toe. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak 10 min tot het soepel en elastisch is. Laat de deegbal in een kom, afgedekt met een vochtige theedoek, op een warme plek 48 uur rijzen.
- Rol het deeg uit en leg het op een bakplaat.
- Meng de ingrediënten van de tomatensaus in een kom en pureer met de staafmixer. Verdeel 1/4 van de saus over de pizza (de rest bewaar je in de koelkast voor bijvoorbeeld nog 3 pizza's). Verdeel 1 teentje fijngesneden knoflook over de pizza en bak ‘m in de oven op 250 graden voor zo’n 15 minuten. Als de pizza knapperig en goudbruin is haal je ‘m eruit en strooi je er een snufje verse oregano en extra virgine olijfolie eroverheen.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io