Pizza Marinara

De Pizzabakkers delen hun recept voor traditionele Italiaanse pizza Marinara.

pizza-marinara-recept
sebasnooGetty Images

De pizza Marinara is de meest elementaire pizza. Met slechts vier ingrediënten - tomaat, knoflook, oregano en olijfolie - is het een pizza die wordt geroemd om haar heerlijke eenvoud. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1 portie
Voorbereidingstijd: 2 dagen 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 0 uur 15 minuten
Totale Tijd: 2 dagen 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
Voor het pizzadeeg
250 g

bloem

150 mL

water

Snufje zout

15 g

verse gist

Voor de Marinara saus
500 g

Pelati tomaten uit blik

Snufje zout

10

blaadjes basilicum

Voor de toppings
1

teen knoflook

Snufje verse oregano

Extra virgine olijfolie

Extra

Staafmixer

Bakplaat

2

grote mengkommen

Bereidingswijze
  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg. Meng dit met één hand in een ronddraaiende beweging vanuit een kuiltje in het midden tot een samenhangend geheel. Voeg indien nodig extra water toe. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak 10 min tot het soepel en elastisch is. Laat de deegbal in een kom, afgedekt met een vochtige theedoek, op een warme plek 48 uur rijzen.
  2. Rol het deeg uit en leg het op een bakplaat.
  3. Meng de ingrediënten van de tomatensaus in een kom en pureer met de staafmixer. Verdeel 1/4 van de saus over de pizza (de rest bewaar je in de koelkast voor bijvoorbeeld nog 3 pizza's). Verdeel 1 teentje fijngesneden knoflook over de pizza en bak ‘m in de oven op 250 graden voor zo’n 15 minuten. Als de pizza knapperig en goudbruin is haal je ‘m eruit en strooi je er een snufje verse oregano en extra virgine olijfolie eroverheen.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega