Shakshuka met tomaat, paprika en avocado
Uit Vegabijbel van Isabel Boerdam.

Isabel Boerdam, Vegabijbel
Shakshuka: eieren gegaard in een pittige saus. Het gerecht werd plotsklaps beroemd in ons land dankzij Ottolenghi. Oorspronkelijk een ontbijtgerecht, maar in de Nederlandse eetcultuur natuurlijk een perfecte avondmaaltijd. Net even anders.
Porties:
2
porties
Kooktijd:
0
uur
30
minuten
Totale Tijd:
0
uur
30
minuten
Ingrediënten
1
ui, fijngesneden
2
teentjes knoflook, geperst
2
el.
tomatenpuree
1
el.
komijnzaad
1
tl.
paprikapoeder
1
tl.
cayennepeper
2
paprika's, in reepjes
800
g
tomaten
4
eieren
1
avocado, in plakjes
10
g
peterselie, grof gehakt
Zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Verhit wat olie in een stoofpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten tot de ui glazig begint te worden. Voeg de tomatenpuree, gemalen komijn, het paprikapoeder en de cayennepeper toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de reepjes paprika en tomatenblokjes toe, roer goed en laat 5 minuten op middelhoog vuur sudderen.
- Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen totdat het eiwit gestold is. Gaat het niet snel genoeg? Doe dan een deksel op je pan.
- Verdeel de shakshuka over 4 borden, garneer met plakjes avocado en peterselie, en serveer direct.
Je kunt shakshuka serveren als brunchgerecht, maar ook als lunch- of dinergerecht.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io