Shakshuka met tomaat, paprika en avocado

Uit Vegabijbel van Isabel Boerdam.

shakshuka-recept
Isabel Boerdam, Vegabijbel

Shakshuka: eieren gegaard in een pittige saus. Het gerecht werd plotsklaps beroemd in ons land dankzij Ottolenghi. Oorspronkelijk een ontbijtgerecht, maar in de Nederlandse eetcultuur natuurlijk een perecte avondmaaltijd. Net even anders.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Kooktijd: 1 dag 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 1 dag 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
1

ui, fijngesneden

2

teentjes knoflook, geperst

2 el.

tomatenpuree 

1 el.

komijnzaad

1 tl.

paprikapoeder

1 tl.

cayennepeper

2

paprika's, in reepjes

800 g

tomaten

4

eieren

1

avocado, in plakjes

10 g

peterselie, grof gehakt

Zonnebloemolie

Bereidingswijze
  1. Verhit wat olie in een stoofpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten tot de ui glazig begint te worden. Voeg de tomatenpuree, gemalen komijn, het paprikapoeder en de cayennepeper toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de reepjes paprika en tomatenblokjes toe, roer goed en laat 5 minuten op middelhoog vuur sudderen.
  2. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen totdat het eiwit gestold is. Gaat het niet snel genoeg? Doe dan een deksel op je pan.
  3. Verdeel de shakshuka over 4 borden, garneer met plakjes avocado en peterselie, en serveer direct.

Je kunt shakshuka serveren als brunchgerecht, maar ook als lunch- of dinergerecht.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega