Frieten van piepers en bataat met piccalillymayonaise

Weinig is lekkerder dan huisgemaakte friet. En al helemaal dan deze versie.

zoete-aardappel-friet
Thomas van Schaik

Deze huisgemaakte frietjes maak je van de gewone pieper en de zoete aardappel. Extra lekker door de supersimpele picallilymayonaise. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Kooktijd: 0 uur 20 minuten
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
6 el.

mayonaise

3 el.

picalilly

400 g

licht kruimige aardappels, schoongeboend

400 g

zoete aardappel, geschild

Extra

Frituurpan gevuld met plantaardige olie

Keukenpapier

Bereidingswijze
  1. Roer de mayonaise en piccalilly door elkaar.
  2. Snij de aardappels in plakken van 1 centimeter en vervolgens in repen van ongeveer 1½  centimeter. Spoel ze schoon met koud water.
  3. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de frieten zo'n 4 minuten. Schep ze op een bakplaat en laat goed afkoelen. Dep droog met keukenpapier.
  4. Verhit de frituurpan tot 190 graden. Bak kleine hoeveelheden friet in 6 minuten bruin en krokant. 
  5. Doe de frieten in een frietmand, breng op smaak met fijn zeezout en schud goed.

Receptuur door Yolanda van der Jagt, styling Eddy Frings

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder