Frieten van piepers en bataat met piccalillymayonaise

Weinig is lekkerder dan huisgemaakte friet. En al helemaal dan deze versie.

zoete-aardappel-friet
Thomas van Schaik

Deze huisgemaakte frietjes maak je van de gewone pieper en de zoete aardappel. Extra lekker door de supersimpele picallilymayonaise. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Kooktijd: 0 uur 20 minuten
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
6 el.

mayonaise

3 el.

picalilly

400 g

licht kruimige aardappels, schoongeboend

400 g

zoete aardappel, geschild

Extra

Frituurpan gevuld met plantaardige olie

Keukenpapier

Bereidingswijze
  1. Roer de mayonaise en piccalilly door elkaar.
  2. Snij de aardappels in plakken van 1 centimeter en vervolgens in repen van ongeveer 1½  centimeter. Spoel ze schoon met koud water.
  3. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de frieten zo'n 4 minuten. Schep ze op een bakplaat en laat goed afkoelen. Dep droog met keukenpapier.
  4. Verhit de frituurpan tot 190 graden. Bak kleine hoeveelheden friet in 6 minuten bruin en krokant. 
  5. Doe de frieten in een frietmand, breng op smaak met fijn zeezout en schud goed.

Receptuur door Yolanda van der Jagt, styling Eddy Frings

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega