Frieten van piepers en bataat met piccalillymayonaise
Weinig is lekkerder dan huisgemaakte friet. En al helemaal dan deze versie.

Thomas van Schaik
Deze huisgemaakte frietjes maak je van de gewone pieper en de zoete aardappel. Extra lekker door de supersimpele picallilymayonaise.
Porties:
4
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
20
minuten
Kooktijd:
0
uur
20
minuten
Totale Tijd:
0
uur
40
minuten
Ingrediënten
6
el.
mayonaise
3
el.
picalilly
400
g
licht kruimige aardappels, schoongeboend
400
g
zoete aardappel, geschild
Extra
Frituurpan gevuld met plantaardige olie
Keukenpapier
Bereidingswijze
- Roer de mayonaise en piccalilly door elkaar.
- Snij de aardappels in plakken van 1 centimeter en vervolgens in repen van ongeveer 1½ centimeter. Spoel ze schoon met koud water.
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de frieten zo'n 4 minuten. Schep ze op een bakplaat en laat goed afkoelen. Dep droog met keukenpapier.
- Verhit de frituurpan tot 190 graden. Bak kleine hoeveelheden friet in 6 minuten bruin en krokant.
- Doe de frieten in een frietmand, breng op smaak met fijn zeezout en schud goed.
Receptuur door Yolanda van der Jagt, styling Eddy Frings
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io