Millefeuille met geitenkaas, zoete aardappel en rucola

Deze hartige millefeuille met zoete aardappel is zo gepiept.

hartige-millefeuille
Archief ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
600 g

zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden

6

vellen filodeeg van 20x15 cm

50 g

boter, gesmolten

50 g

Parmezaanse kaas, geraspt

Vers gemalen peper en zeezout

8 el.

olijfolie

2 tl.

citroensap

300 g

blauwader of andere geitenkaas 

100 g

rucola

Extra

Bakpapier

Stamper

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de zoete aardappel in een pan met 3 cm water en zout aan de kook. Laat met deksel op de pan en op laag vuur in 10 min gaar koken. Bestrijk het filodeeg met gesmolten boter en leg steeds twee vellen op elkaar. Bestrooi ze met parmezaanse kaas en snij elk stapeltje in 8 rechthoekige stukken. Leg ze op een met bakpapier bekleden bakplaat en bak in de oven in 5 min bruin en knapperig. Laat ze buiten de oven afkoelen.
  2. Schenk intussen de aardappels af en laat uitdampen. Stamp grof met een stamper en breng op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie. Snij de kaas in 16 plakken Roer de rest van de olie los met citroensap, zout en peper en meng door de rucola. Leg op 8 bordjes een vel filodeeg, daarop een schepje zoete aardappel, een plakje kaas en wat rucola. Herhaal nog een keer en dek af met de laatste vellen filodeeg.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega