Pittige chips van boerenkool

Een nét iets gezonder tussendoortje.

Carlfried Verwaayen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 5 minuten
Kooktijd: 0 uur 15 minuten
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
500 g

boerenkoolbladeren (niet te groot)

1 el.

olijfolie

1 tl.

pikant paprikapoeder of chilipeper

Extra

Slacentrifuge

Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven tot 140°C. Verwijder bij de koolbladen de stelen en snij de harde nerven eruit. Was de kool en droog de bladen in een slacentrifuge. Meng in een kom de kool met de olie, wat zout en het paprikapoeder of de chilipeper. Let erop dat de kool goed met de olie is bedekt. Verdeel de kool in een enkele laag over de bakplaat (rooster de kool eventueel in twee porties).
  2. Rooster de kool in het midden van de oven ca 15 min of tot de kool krokant is. Hou de chips in de gaten, want ze verbranden snel. Neem uit de oven en laat even afkoelen. Bestrooi eventueel nog met wat zout en dien op. De chips zijn kort na het roosteren het lekkerst.

Receptuur Tal Maes - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder