Spicy bloemkool van de barbecue

Bloemkool, maar dan zonder papje of kaassaus. Lekker voorgegaard in de rook van de barbecue en afgemaakt met sriracha. Uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers.

de beste bbq recepten
Archief ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Kooktijd: 0 uur 40 minuten
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
1

bloemkool, biologisch, in roosjes gesneden

100 g

bloem

240 mL

melk

1

teen knoflook, schoon en geperst

2 el.

paprikapoeder

Zout en cayennepeper

100 g

panko (Japans broodkruim)

200 mL

smokey barbecuesaus

1 el.

Sriracha 

2

bosuitjes, in ringetjes

Kruidenmayonaise

Bereidingswijze
  1. Meng bloem, melk, knoflook en paprikapoeder met wat zout en peper tot een beslag en laat 10 minuten staan.
  2. Dip een bloemkoolroosje door het beslag, haal direct door de panko en leg op je rooster. Herhaal dit met alle roosjes. 
  3. Gooi wat rookmot op het vuur en zet het rooster 20 minuten in de barbecue.
  4. Meng barbecuesaus met sriracha en haal hier de bloemkoolroosjes doorheen. Leg de roosjes terug op het rooster en zet ze nog 20 minuten in de barbecue, totdat ze mooi krokant en bruin zijn.
  5. Bestrooi de bloemkoolroosjes met de bosuiringetjes en serveer ze met de kruidenmayonaise.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van BBQ