Spicy bloemkool van de barbecue
Bloemkool, maar dan zonder papje of kaassaus. Lekker voorgegaard in de rook van de barbecue en afgemaakt met sriracha. Uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers.

Archief ELLE Eten
Porties:
6
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
20
minuten
Kooktijd:
0
uur
40
minuten
Totale Tijd:
1
uur
0
minuten
Ingrediënten
1
bloemkool, biologisch, in roosjes gesneden
100
g
bloem
240
mL
melk
1
teen knoflook, schoon en geperst
2
el.
paprikapoeder
Zout en cayennepeper
100
g
panko (Japans broodkruim)
200
mL
smokey barbecuesaus
1
el.
Sriracha
2
bosuitjes, in ringetjes
Kruidenmayonaise
Bereidingswijze
- Meng bloem, melk, knoflook en paprikapoeder met wat zout en peper tot een beslag en laat 10 minuten staan.
- Dip een bloemkoolroosje door het beslag, haal direct door de panko en leg op je rooster. Herhaal dit met alle roosjes.
- Gooi wat rookmot op het vuur en zet het rooster 20 minuten in de barbecue.
- Meng barbecuesaus met sriracha en haal hier de bloemkoolroosjes doorheen. Leg de roosjes terug op het rooster en zet ze nog 20 minuten in de barbecue, totdat ze mooi krokant en bruin zijn.
- Bestrooi de bloemkoolroosjes met de bosuiringetjes en serveer ze met de kruidenmayonaise.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io