Geroosterde wortels met geitenkaas en granaatappel

Dit gerecht met warme geroosterde wortels, zachte geitenkaas en sappige granaatappelpitten is lekker bij geroosterde kip.

image
Imsyndo/Philip Webb/Gareth Morgans
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Kooktijd: 1 uur 0 minuten
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
750 g

wortels, geschrapt en in grove stukken

2 el.

olijfolie

2 el.

komijnzaad

1

sinaasappel, schoongeboend 

1

blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt

enkele takjes oregano of munt, fijngehakt

75 g

granaatappelpitten

100 g

zachte geitenkaas

platbrood om erbij te serveren

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven tot 190°C. Meng in een kom de wortels met 1 el olijfolie, het komijnzaad, zout en peper. Rasp boven de kom met een fijne rasp de schil van de sinaasappel (alleen het oranje) en meng het erdoor. Verdeel de wortels over een groot bakblik en rooster ze in het midden van de oven in ca 50 min gaar.
  2. Meng de kikkererwten door de wortels en doe alles in een grote schaal. Sprenkel de rest van de olijfolie erover. Pers 1 helft van de sinaasappel uit en schenk het sap over de wortels. Meng er de kruiden en granaatappelpitten door en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Verkruimel de geitenkaas erover. Serveer meteen met warm platbrood. 

Bewerking receptuur Tal Maes

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega