Quiche van nieuwe aardappels met lente-ui
Makkelijk te maken en dús altijd goed.

Imsyndo/Myles New
Porties:
4
Kooktijd:
1
uur
30
minuten
Totale Tijd:
1
uur
30
minuten
Ingrediënten
250
g
bloem
150
g
koude boter, in blokjes
1
tl.
poedersuiker
1
eierdooier
Voor de vulling
250
g
nieuwe aardappeltjes
2
bosjes lente-ui
5
eieren
100
mL
melk
200
mL
slagroom
250
g
geraspte boerenkaas
vershoudfolie
lage taartvorm 22-24 cm ø
bakpapier, blindbakvulling
Bereidingswijze
- Zeef 225 g bloem met een mespunt zout boven een kom. Wrijf met de vingertoppen de boter door de bloem, tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg de poedersuiker, dooier en 3 el koud water toe. Kneed de kruimels snel tot een stevig deeg. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat 30 min rusten in de koelkast. Schil of schrap intussen de aardappels en kook ze gaar. Snij ze doormidden, of in vieren als ze erg groot zijn.
- Snij de lente-ui in ringetjes. Verwarm de oven tot 200°C. Bestuif het werkvlak en een deegroller met de resterende bloem. Rol het deeg uit tot een grote lap. Bekleed de taartvorm met bakpapier en dan met het deeg. Leg er een vel bakpapier op en verdeel de blindbakvulling erover. Zet de deegbodem in de oven en bak hem zo 20 min voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en bak nog 5-10 min tot het deeg bleek is met een zanderige textuur.
- Klop intussen de eieren los met de melk. Meng goed met de room, wat vers gemalen peper en zout. Haal de quichevorm uit de oven en verlaag de temperatuur naar 160°C. Verdeel de aardappels, lente-ui en kaas over de deegbodem. Schenk er het eimengsel op. Schuif de vorm terug in de oven en bak de quiche in 40-45 min gaar. Laat op een rooster afkoelen. Serveer op kamertemperatuur, met een salade.
Bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io