Pizza met ricotta en bosfruit

Een recept van Jankees Roggeveen.

pizza ricotta bosfruit
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

pak witbroodmix

25 g

boter

water

1 el.

vloeibare honing

125 g

verse ricotta

1

sinaasappel, schoongeboend

200 g

bosfruit uit de vriezer, ontdooid en uitgelekt

2 el.

amandelschaafsel

Extra

fijne rasp of zesteur, bakplaat

Bereidingswijze
Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter en water. Laat het deeg 30 min rijzen op een warme plek en druk het daarna uit op een bakplaat tot het zo groot mogelijk is (40 cm Ø). Druk of rol van het midden uit, zodat er een rand ontstaat. Besprenkel het deeg honing en verdeel de ricotta erover

Rasp ¼ van de sinaasappelschil, verdeel het over de pizza en daarna het uitgelekte fruit. Bestrooi met amandelschaafsel en bak de pizza in 12 min gaar in het midden van de oven.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega