Bruschetta met 3 soorten beleg
Als je op zoek bent naar een makkelijk maar lekker Italiaans hapje.

rozemarijnbrood of 1 baguette en gedroogde rozemarijn
olijfolie
zout en peper, naam smaak
aubergines
teentjes knoflook, uitgeperst
tahin (sesampasta)
olijfolie, plus extra
versgeperst citroensap
eventueel knoflook- of daikonkers, voor de garnering
rode ui, in dunne ringen
olijfolie
suiker
rodewijnazijn
gekookte bietjes, in blokjes
zachte geitenkaas
rozemarijnblaadjes, voor de garnering
vacuümverpakte hele gepelde kastanjes
boter
teentje knoflook, uitgeperst
versgeperst citroensap
paprikapoeder (of heel klein gesneden rode paprika uit een pot) en takjes tijm, voor de garnering
Snij voor de bruschetta het brood in plakjes en bestrijk die aan weerszijden met olijfolie. Strooi er een mespunt gedroogde rozemarijn over als je een baguette gebruikt. Leg de sneetjes op een bakplaat en laat ze in circa 20 minuten in een op 150 graden celcius voorverwarmde oven knapper is worden. Laat ze op metalen roosters afkoelen.
Ze kunnen 1 week van tevoren worden gemaakt en luchtdicht verpakt worden bewaard.