Bruschetta met 3 soorten beleg

Als je op zoek bent naar een makkelijk maar lekker Italiaans hapje.

brushetta drie soorten
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 25 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

rozemarijnbrood of 1 baguette en gedroogde rozemarijn

olijfolie

zout en peper, naam smaak

Voor de auberginekaviaar:
2

aubergines

1

teentjes knoflook, uitgeperst

2 el.

tahin (sesampasta)

2 el.

olijfolie, plus extra

Voor de garnering
2 el.

versgeperst citroensap

eventueel knoflook- of daikonkers, voor de garnering

Voor de geitenkaas met rode ui en biet
450 g

rode ui, in dunne ringen

1 el.

olijfolie

1 el.

suiker

1 el.

rodewijnazijn

450 g

gekookte bietjes, in blokjes

200 g

zachte geitenkaas

rozemarijnblaadjes, voor de garnering

Voor de kastanjepaté
200 g

vacuümverpakte hele gepelde kastanjes

15 g

boter

1

teentje knoflook, uitgeperst

2 el.

versgeperst citroensap

paprikapoeder (of heel klein gesneden rode paprika uit een pot) en takjes tijm, voor de garnering

Bereidingswijze
Bereiding

Snij voor de bruschetta het brood in plakjes en bestrijk die aan weerszijden met olijfolie. Strooi er een mespunt gedroogde rozemarijn over als je een baguette gebruikt. Leg de sneetjes op een bakplaat en laat ze in circa 20 minuten in een op 150 graden celcius voorverwarmde oven knapper is worden. Laat ze op metalen roosters afkoelen.

Ze kunnen 1 week van tevoren worden gemaakt en luchtdicht verpakt worden bewaard.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega