Röstikoekjes met een spiegeleitje

Een recept van Pascale Naessens.

Rostikoekjes spiegeleitje
Fotografie David Japy bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
800 g

aardappels

2

uien

6 el.

olijfolie

zout en versgemalen peper

3 el.

fijngesneden peterselie (vers of diepvries)

3 el.

fijngesneden bieslook (vers of diepvries)

6

kleine eieren

Bereidingswijze
Bereiding

Schil de aardappels en pel de uien. Rasp ze op de grove kant van een rasp en schud ze door elkaar in een kom. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan. Bak het aardappeluimengsel 10 min op laag vuur; schep regelmatig om. Doe het mengsel over in een grote kom en breng op smaak met zout, peper en de fijngesneden kruiden

Verhit 2 el olie in de koekenpan. Vorm kleine koekjes van het aardappel-uimengsel en bak ze in 3-5 min per kant in de hete olie. Druk ze met een spatel steeds plat. Verhit intussen in een koekenpan met antiaanbaklaag een scheutje olijfolie (of klontje boter). Breek er voorzichtig de eieren boven en bak er spiegeleitjes van. Leg op de röstikoekjes en serveer meteen

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega