Tagliatelle met chilipompoen en ricotta

Een recept van Jetty Peters

tagliatelle chilipompoen ricotta
Fotografie: Imsyndo/Myles New - Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
1 el.

olijfolie

300 g

flespompoen, geschild en in blokjes

chilipeper

2

tenen knoflook, fijngehakt

200 g

tagliatelle

handvol peterselie, grof gehakt

3 el.

ricotta

Bereidingswijze
Bereiding

Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok met antiaanbaklaag. Bak de blokjes pompoen in 10 min zachtjes gaar. Maal of verkruimel er wat chilipeper over en schep de knoflook door de pompoen. Bak nog 2 min op laag vuur. Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Giet af, vang wat pastawater op.

Meng de tagliatelle in de koekenpan met de pompoen, 2 el pastawater en het merendeel van de peterselie. Breng op smaak met zout en extra (chili)peper. Serveer de pasta in diepe borden met een schep ricotta en de rest van de peterselie.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega