Waterkerssalade met lof en gerookte amandelen
Feestelijke salade met een lichte bitter.

Receptuur Tal Maes, foodstyling Oliver Knight, styling Judith Rasenberg, fotografie Carlfried Verwaayen
Porties:
6
porties
Totale Tijd:
0
uur
20
minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
150
g
waterkers, harde stelen verwijderd
2
stronkjes rood- of witlof, blaadjes losgehaald
1
handje gerookte amandelen
Voor de vinaigrette
3
el.
rodewijnazijn
1
tl.
mosterd
100
mL
olijfolie
1
kleine rode ui, in dunne halve ringen
Bereidingswijze
Bereiding
- Maak de vinaigrette door in een kommetje de azijn met de mosterd los te kloppen. Klop er vervolgens geleidelijk de olie door. Meng de rode ui erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de waterkers en lof over een platte schaal. Strooi er wat gerookte amandelen over. Serveer de vinaigrette er apart bij (zo blijft de salade tot op het laatst lekker knapperig).
De vinaigrette kun je 1-2 uur van tevoren maken, niet veel langer want dan wordt de ui slap en minder mooi van kleur.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io