Waterkerssalade met lof en gerookte amandelen

Feestelijke salade met een lichte bitter.

waterkerssalade lof amandelen
Receptuur Tal Maes, foodstyling Oliver Knight, styling Judith Rasenberg, fotografie Carlfried Verwaayen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
150 g

waterkers, harde stelen verwijderd

2

stronkjes rood- of witlof, blaadjes losgehaald

1

handje gerookte amandelen

Voor de vinaigrette
3 el.

rodewijnazijn

1 tl.

mosterd

100 mL

olijfolie

1

kleine rode ui, in dunne halve ringen

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Maak de vinaigrette door in een kommetje de azijn met de mosterd los te kloppen. Klop er vervolgens geleidelijk de olie door. Meng de rode ui erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel de waterkers en lof over een platte schaal. Strooi er wat gerookte amandelen over. Serveer de vinaigrette er apart bij (zo blijft de salade tot op het laatst lekker knapperig).

De vinaigrette kun je 1-2 uur van tevoren maken, niet veel langer want dan wordt de ui slap en minder mooi van kleur.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega