Rodekool met port

Winters en warm voor naast het hoofdgerecht.

rodekool port
Receptuur Tal Maes, foodstyling Oliver Knight, styling Judith Rasenberg, fotografie Carlfried Verwaayen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten

een flinke klont boter

2

kleine uien of 1 grote, in dunne halve ringen

750 g

rodekool, in repen

4

jeneverbessen

4

kruidnagels

1

kaneelstokje

paar takjes tijm, blaadjes gerist

100 mL

rode port

4 el.

balsamicoazijn

2 el.

honing

Extra

vijzel

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Smelt de boter in een braadpan en fruit de uien 2-3 min. Voeg de rodekool toe en schep om tot alle kool met de boter is bedekt.
  2. Kneus de jeneverbessen en kruidnagels in een vijzel en voeg ze samen met het kaneelstokje en de tijm toe aan de kool. Schenk de port en balsamicoazijn erbij en meng de honing erdoor. Voeg wat zout en peper toe. Laat de kool afgedekt op laag vuur 25-30 min stoven tot hij zacht is, schep hem zo nu en dan om. Breng evt op smaak met extra balsamicoazijn, zout en peper.

Maak de rodekool enkele uren van tevoren en warm het gerecht voordat je het hoofdgerecht serveert op laag vuur op.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega