Rodekool met port
Winters en warm voor naast het hoofdgerecht.

Receptuur Tal Maes, foodstyling Oliver Knight, styling Judith Rasenberg, fotografie Carlfried Verwaayen
Porties:
6
porties
Totale Tijd:
0
uur
20
minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
een flinke klont boter
2
kleine uien of 1 grote, in dunne halve ringen
750
g
rodekool, in repen
4
jeneverbessen
4
kruidnagels
1
kaneelstokje
paar takjes tijm, blaadjes gerist
100
mL
rode port
4
el.
balsamicoazijn
2
el.
honing
Extra
vijzel
Bereidingswijze
Bereiding
- Smelt de boter in een braadpan en fruit de uien 2-3 min. Voeg de rodekool toe en schep om tot alle kool met de boter is bedekt.
- Kneus de jeneverbessen en kruidnagels in een vijzel en voeg ze samen met het kaneelstokje en de tijm toe aan de kool. Schenk de port en balsamicoazijn erbij en meng de honing erdoor. Voeg wat zout en peper toe. Laat de kool afgedekt op laag vuur 25-30 min stoven tot hij zacht is, schep hem zo nu en dan om. Breng evt op smaak met extra balsamicoazijn, zout en peper.
Maak de rodekool enkele uren van tevoren en warm het gerecht voordat je het hoofdgerecht serveert op laag vuur op.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io