Pimm's Royale met party crackers

Op-en-top Brits is dit makkelijke aperitief.

Pimm's Royale party crackers
Receptuur Tal Maes, foodstyling Oliver Knight, styling Judith Rasenberg, fotografie Carlfried Verwaayen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de stiltonmousse
250 g

stilton, zonder korst

2 1/2 el.

slagroom

2 el.

gedroogde cranberry's, fijngehakt

2 el.

fijngehakte walnoten

2 el.

fijngehakte pistachenoten

enkele takjes tijm, blaadjes gerist

crackers om erbij te serveren (bijv Carr’s Table Water Crackers)

Voor de Pimm's Royale
1

sinaasappel

150 mL

Pimm's No 1

1

fles prosecco, cava of champagne, gekoeld

Extra

keukenmachine, plasticfolie, zesteur

Bereidingswijze
  1. Maak eerst het stiltonrolletje door in een keukenmachine de kaas samen met de slagroom kort te pureren tot een glad mengsel. Schep het mengsel op een stuk plasticfolie en vorm er met behulp van het folie een rolletje van ca 4 cm doorsnee van.
  2. Meng op een bord of plank de fijngehakte cranberry’s met de noten en tijmblaadjes. Wentel het rolletje er voorzichtig doorheen – zorg dat er zo veel mogelijk van het notenmengsel aan de kaas blijft plakken en dat het rolletje helemaal bedekt is. Wikkel het in een nieuw stuk plasticfolie en laat het in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.
  3. Maak de Pimm’s Royale. Trek met behulp van een zesteur 6 mooie sinaasappelsliertjes uit de schil van de sinaasappel. Verdeel de Pimm’s over 6 champagneglazen en schenk de bubbels erop. Garneer elk glas met een sinaasappelsliertje. Snij met een scherp mes plakjes van het stiltonrolletje af. Serveer met crackers.

et stiltonrolletje kun je al 1-2 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Haal het rolletje 20-30 min van tevoren uit de koelkast zodat het wat zachter wordt. De Pimm’s Royale maak je op het laatste moment.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega