No-bake Oreo-taartjes
Deze cakes uit Mooncake het Bakboek zijn afgeleid van de Nederlandse MonChou-taart.

Deze cakes uit Mooncake het Bakboek zijn afgeleid van de Nederlandse MonChou-taart: typisch Nederlands. Dit recept van Fatima heeft geen bastogne, maar een Oreo-bodem en door de MonChou zijn ook nog Oreo-kruimels geroerd. Gewoon. Omdat dat kan.
ongezouten roomboter, gesmolten
Oreo-biscuits original, fijngehakt
verse slagroom + extra om te garneren
kristalsuiker
Klop-Fix
MonChou, op kamertemperatuur
witte basterdsuiker
Oreo-biscuits original, fijngehakt + extra om te garneren
vlaaivormpjes, Ø12 cm
bakpapier
mixer
spatel
vershoudfolie
- Giet de gesmolten roomboter in een kom. Voeg de Oreo-biscuits toe en meng goed. Zijn de koekkruimels nog te droog? Voeg dan wat extra gesmolten boter toe en meng opnieuw. Plaats op de bodem van elk vlaaivormpje een stuk bakpapier, zodat je de taartjes er straks makkelijk uit kunt tillen. Schep in elk vormpje circa 1 ½ eetlepel van het mengsel en druk de randen en bodem goed aan. Plaats de taartjes 30 minuten in de koelkast, zodat de bodem goed kan opstijven.
Giet de slagroom in een kom en voeg de kristalsuiker en Klop-Fix toe. Mix op hoge snelheid 2 a 3 minuten tot de slagroom net stijf is. Doe de MonChou en basterdsuiker in een aparte kom en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel. Voeg de geklopte slagroom toe en spatel tot een egale crème. Voeg de Oreo-biscuits toe en schep de koekkruimels met de spatel door de crème.
Dek de kom af met vershoudfolie en plaats 15 minuten in de koelkast.Haal de vormpjes uit de koelkast en vul elk taartje met circa 2 eetlepels creme. Strijk de bovenkant glad en spuit er een toef slagroom op. Strooi wat fijngehakte Oreo-biscuits over de slagroom en serveer.