Farinata met peer en geitenkaas
Farinata wordt als snack gegeten, maar kan ook prima als ondergrond voor een maaltijd dienen. Met geroosterde groenten of gesauteerde knoflookspinazie bijvoorbeeld. En met waterkers, peer en friszure geitenkaas is het een perfecte lunch.

Remko Kraaijeveld
Porties:
2
porties
Totale Tijd:
1
uur
0
minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
250
g
kikkererwtenmeel
1
volle tl zout
500
mL
water
6
el.
olijfolie
2
el.
verse rozemarijnblaadjes, fijngehakt
Voor de topping
Zakje waterkers
2
rijpe peren
1/2
citroen
2
el.
olijfolie
150
g
geitenkaas, bijvoorbeeld coeur de chèvre du-Pays-Boulonnais
Zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze
- Doe het kikkererwtenmeel in een kom. Voeg het zout toe, klop er met een garde 500 ml handwarm water door en roer tot een glad beslag. Roer er 2 el olijfolie door, dek af met plasticfolie en laat minimaal 2 uur bij kamertemperatuur rusten. Verwijder eventueel met een lepel het schuimlaagje dat zich op het kikkererwtenbeslag kan vormen en roer het beslag nogmaals door.
- Verwarm de oven tot 230˚C. Schenk een flinke scheut olijfolie in een grote ijzeren koekenpan, zet in de oven en laat gloeiend heet worden. Haal de pan uit de oven (gebruik ovenwanten!), schenk de helft van het beslag erin en bestrooi met rozemarijn. Bak in 20-25 min gaar. De randjes moeten goudbruin en krokant zijn. Herhaal voor een tweede farinata.
- Maak intussen de waterkers aan met de olijfolie. Snij de peer in partjes en besprenkel met citroensap. Beleg de farinata met waterkers, geitenkaas en peer en maal er royaal zwarte peper over. Snij in punten of scheur in stukken.
Receptuur Vanja van der Leeden
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io