
Remko Kraaijeveld
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties:
2
porties
Totale Tijd:
1
uur
0
minuten
Ingrediënten
2
el.
verse rozemarijnblaadjes, fijngehakt
Voor de topping
150
g
geitenkaas, bijvoorbeeld coeur de chèvre du-Pays-Boulonnais
Zwarte peper uit de molen
- Doe het kikkererwtenmeel in een kom. Voeg het zout toe, klop er met een garde 500 ml handwarm water door en roer tot een glad beslag. Roer er 2 el olijfolie door, dek af met plasticfolie en laat minimaal 2 uur bij kamertemperatuur rusten. Verwijder eventueel met een lepel het schuimlaagje dat zich op het kikkererwtenbeslag kan vormen en roer het beslag nogmaals door.
- Verwarm de oven tot 230˚C. Schenk een flinke scheut olijfolie in een grote ijzeren koekenpan, zet in de oven en laat gloeiend heet worden. Haal de pan uit de oven (gebruik ovenwanten!), schenk de helft van het beslag erin en bestrooi met rozemarijn. Bak in 20-25 min gaar. De randjes moeten goudbruin en krokant zijn. Herhaal voor een tweede farinata.
- Maak intussen de waterkers aan met de olijfolie. Snij de peer in partjes en besprenkel met citroensap. Beleg de farinata met waterkers, geitenkaas en peer en maal er royaal zwarte peper over. Snij in punten of scheur in stukken.
Receptuur Vanja van der Leeden
Advertentie - Lees hieronder verder